Groep Heylen investeert in haven van Gent

  • binnenland

Groep Heylen is van plan om in de haven van Gent terreinen te ontwikkelen om logistieke activiteiten op te zetten. Het Havenbedrijf Gent en vastgoedinvesteerder Groep Heylen hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend op woensdag 27 september. Het is voor het eerst dat de logistieke speler uit de Antwerpse Kempen in de Gentse haven voet aan de grond zet.

Het betreft de ontwikkeling op een grond van 25 hectare op het nieuwe bedrijventerrein Rieme-Noord langs de R4-West, de ring rond de Gentse haven. Heylen is het eerste bedrijf dat hier aan de slag gaat.

400 nieuwe banen 
Groep Heylen wil een groot logistiek complex realiseren volgens zijn campusgedachte. Het gaat om aaneengesloten magazijnen binnen een grootschalig project van 150.000 m² met de mogelijkheid om stelselmatig uit te breiden. De bouwaanvraag is ingediend. De bouw van de eerste magazijnen gaan van start zodra alle vergunningen en commerciële afspraken binnen zijn. Er lopen op dit moment meerdere gesprekken met geïnteresseerde partijen. Met dit project gaat een investering gepaard van meer dan 90 miljoen euro. Op termijn kan dit project meer dan 400 banen opleveren.

Over Groep Heylen 
Groep Heylen is een Belgische industriële holding met wortels in Herentals ten oosten van Antwerpen. Doelstelling is om innovatief in ondernemingen en gebouwen te investeren. Creatieve meerwaarde is maatgevend: architectonisch, ecologisch, economisch, maatschappelijk en technologisch. De groep heeft activiteiten in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Italië en Finland. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de ontwikkeling van vastgoed en het investeren in bedrijven.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten