Groot aantal nieuwe producten bij WhisperPower op de METS

WhisperPower manifesteert zich tijdens de METS als leverancier van totaal oplossingen op het gebied van (hybride) energietechniek. Er zal een viertal nieuwe energiesystemen geïntroduceerd worden variërend van een klein eenvoudig systeem voor jachten vanaf 8 meter tot systemen voor jachten tot 25 meter met alle mogelijk energievragende apparatuur aan boord. Na jaren van ontwikkeling zal daarnaast het eerste complete hybride voorstuwingssyteem voor jachten tussen de 20- 40 meter worden tentoongesteld met de 50 kW Genverter. Nieuw zijn ook de Orange Label producten voor recreatieve toepassingen. Deze producten, o.a. acculaders en lader/omvormers zijn klein, licht van gewicht, makkelijk te bedienen en te installeren en zeer gunstig geprijsd. 
De vier nieuwe energiesystemen
Het volgende wordt tijdens de Mets geïntroduceerd:
Het Basic Comfort systeem. Dit is kleinste systeem bestaande uit een 3.5 kW Whisper Power Centre sinus omvormer/acculader, een afstandbedieningspaneel met energie monitor, een walaansluiting met scheidingstrafo en een set long life GEL power accu’s.
Het Advanced Systeem. Dit systeem is samengesteld uit de GENVERTER 7 i zijnde een variabele toeren generator die 24 V levert aan de boordaccu’s of 230 V via de 3.5 kW omvormer/ acculader, het Power Systeem paneel met ingebouwde energie monitor en een set GEL accu’s. Het complete DC en AC boordsysteem kan hiermee gevoed worden. Het 230 VAC vermogen bedraagt maar liefst 7 kW, voldoende voor elektrisch koken, airco, was- en afwasmachine en andere 230 V apparaten. “Stille stroom” wordt geleverd door de zeer betrouwbare en energie- zuinige sinus omvormer (3.5 kW), die ook walstroom tekort bij kan ‘bijbufferen’. De drie-traps acculader levert tot 90 A laadstroom. Dit systeem in volledig plug-en-play te installeren. Het systeem staat garant voor een veel lager brandstofgebruik door toepassing van de variabele toeren permanent magneet technologie.
Het Admiral Systeem dat is ontwikkeld voor jachten en kleine beroepsvaartuigen vanaf 12 meter. Het totale vermogen bedraagt 9.5 kW met voldoende piekvermogen om inductieve belastingen op te starten. Als basis dient de superstille WhisperPower SQ 6 1500 toeren generator, waarvan de AC uitgang direct aangesloten wordt op het WhisperPower Centre. Op het Whisper Power Centre wordt daarnaast de walaansluiting, al dan niet via een scheidingstrafo, aangesloten. Het Power Systeem Control Panel (PSCP) bedient zowel de Whisper generator als de Whisper Power Centre omvormer /acculader van 3.5 kW. Een tekort aan walspanning kan worden bijgevoed door het Whisper Power Center vanuit de accu’s. Bij dit systeem is gekozen voor  WhisperPower High Density deep cycle AGM accu’s, goed voor 700 volledige cycli.
Het Royal Systeem biedt de perfecte oplossing voor jachten en beroepsvaartuigen vanaf 16 meter. Hier is gekozen voor de WhisperPower SQ 12 (12 kW) basis generator, gekoppeld aan twee Whisper Power Centres van 3.5 kW die parallel aan elkaar zijn verbonden. Het totale systeem vermogen is bijna 20 kW.  “Silent power” bedraagt 7 kW en het laadvermogen 180 A. Dit systeem kan ook in drie-fase (3×400 VAC) uitgevoerd worden, maar dan met 3 Power Centres. Voor de Royal Systemen worden de 2 VOLT GEL power tractie accu’s meegeleverd.
Hybride systemen nu ‘live’
De hybride systemen voor vaartuigen van 20 tot 40 meter waarvan de ontwikkeling in 2009 is opgestart zijn nu marktrijp. Op de METS wordt een compleet systeem getoond bestaande uit een voortstuwingsmotor van 450 PK met geïntegreerde permanent magneet vliegwieldynamo van 50 kW vermogen die ook dient als elektrische aandrijving gedurende de “ silent time”, varend op de accu.
Verder wordt voor het eerst de GENVERTER 50 kW getoond: een zeer compact en licht gewicht hybride generator systeem (afmetingen 120 cm lang x 86 cm hoog x 86 cm breed ; gewicht ongeveer 400kg. ) dat opgebouwd is uit een krachtige turbo diesel en een permanent magneet generator. Het systeem is gebaseerd op een zgn Hi DC bussysteem met Li Ion long life accu’s die de stroom verzorgen gedurende de elektrische vaarperioden en voor de elektrische boordbelasting. Een DC – AC omvormer verzorgt het 3–fasen boordnet, met vermogens van 30 – 100 kW. Deze systemen worden gebouwd onder Lloyds keur.
Hét nieuwe label voor de recreatie vaart
Met het ORANGE label lanceert WhisperPower een nieuw concept. Apparaten voorzien van dit label zijn voor recreatieve toepassingen ontwikkeld: klein, licht, makkelijk te bedienen en zeer gunstig geprijsd.  Onder dit nieuwe label wordt onder meer de ‘handy’ acculader range geïntroduceerd. Deze volautomatische 5-traps laders zijn universeel toe te passen als lader voor GEL, AGM of open lood accu’s. Leverbare modellen: van 7 Ampere tot 50 Ampere, voor 12 VDC.
Eveneens wordt er een tweetal sinus omvormer/ acculaders gepresenteerd die onder het ORANGE label worden gevoerd met de volgende vermogens 12 V / 2000 W/ 80 A, 24 V/ 3000 W/60 A, 48 V/4000 W, 40 A.
Introductie WP Logic
Een wereldprimeur is de samenwerking die WhisperPower is aangegaan met E-T-A, marktleider op het gebied van elektrische componenten voor voertuigen, vaartuigen en de industrie. Deze Duitse onderneming heeft een digitaal stroomsysteem ontwikkeld op basis van CAN Bus technieken voor slimme distributie en beveiliging van mobiele en maritieme stroomsystemen. WhisperPower brengt dit systeem onder WP Logic op de wereldmarkt. Tijdens de METS worden de digitale modules getoond voor DC en AC met 8 dubbel-polige in- en uitgangen of 16 enkelpolige in- en uitgangen. Maximale stroom per I/O 30 Ampere.
En zoals u van WhisperPower gewend bent worden uiteraard ook de standaard vaste toeren generatoren van 1500 en 3000 toeren en de  Genverter 4 Basic variable toeren variant getoond.
Meer… WhisperPower