Grote opkomst verwacht op Navingo/HME offshore wind seminar

29 april a.s. vindt in het Beurs-WTC te Rotterdam het eerste seminar in Nederland plaats dat volledig in het teken staat van offshore wind installatie en onderhoud. Sinds de aankondiging van het evenement eind februari hebben organisatoren Navingo en HME al ruim honderd aanmeldingen uit heel Europa ontvangen.

Het thema van het seminar is kansen en uitdagingen in deze boeiende groeimarkt, die gekenmerkt wordt door ambitieuze doelstellingen. Zo moeten in 2020 circa 10.000 windmolens zorgen voor 40GW elektriciteit. Nu de doelstellingen zijn vastgelegd en de vergunningen zijn afgegeven, moeten ambities worden omgezet in realiteit. Een enorme klus, want er is nog veel in ontwikkeling. Tijdens het seminar geven vertegenwoordigers uit de gehele offshore wind keten hun toekomstvisie op ontwikkelingen in de sector. Daarnaast is er veel aandacht voor de vraag hoe de gehele keten van offshore wind installatie en onderhoud geoptimaliseerd kan worden.

Eneco: top van de keten
Het seminar biedt een veelzijdig en internationaal programma met interessante sprekers uit de gehele bedrijfsketen. Managing Director van Eneco-onderdeel Evelop Peter Tavenier geeft een presentatie over de verwachtingen van een elektriciteitsmaatschappij ten opzichte van zijn maritieme en offshore toeleveranciers. Daarnaast zijn er bijdrages van onder andere Siemens, ECN en GustoMSC.

Inschrijven voor het seminar kan nog op www.offshorewind.biz/event. Hier is ook meer informatie te vinden over het programma en de sprekers.

Bron: Offshore Wind Installation and Maintenance, 30-03-2010;