Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Havenbedrijf Amsterdam beveiligt riviercruiseschepen

Als grootste turn-around haven voor riviercruise in West Europa, neemt Havenbedrijf Amsterdam het voortouw om de beveiliging van riviercruiseschepen en hun passagiers te bevorderen tijdens de aanlopen in Amsterdam.

Volgens Alma Prins, salesmanager Cruise Havenbedrijf Amsterdam, is riviercruise één van de snelst groeiende sectoren in de toeristenindustrie en worden dit jaar meer dan 1.800 riviercruiseschepen en ruim 450.000 passagiers verwelkomd. “Wij hechten grote waarde aan de veiligheid van onze bezoekers. Afgelopen periode zijn er helaas veel meldingen van inbraken aan boord van de schepen gemeld. Controle op de afmeerplekken van riviercruiseschepen moeten calamiteiten verhinderen en aan de passagiers een gevoel van veiligheid geven. Daarom worden vanaf nu op de drukst bezette riviercruiselocaties in Amsterdam in de nachtelijk uren surveillance uitgevoerd en bewaking ingesteld.”, aldus Prins.

Voor het extra beveiligen van de Amsterdamse riviercruiselocaties heeft Havenbedrijf Amsterdam een overeenkomst afgesloten met de firma M&M Beveiliging, die ervaring heeft in de beveiliging van zeecruiseschepen en ook beveiligingstaken uitvoert voor riviercruiserederijen.

Inzet security surveillance
M&M Beveiliging wordt nu ingezet voor surveillance en bewaking tijdens de nachtelijke uren op De Ruijterkade, steiger 17 en 18, De Ruijterkade Oost, steigers A,B,C,D, De Ruijterkade West, Veemkade (PTA) en Javakade.