Havenmedewerker opgepakt met 363 kilo cocaïne in Rotterdam

  • binnenland

Het arrestatieteam van de politie Eenheid Rotterdam heeft vorige week woensdag een 43-jarige havenmedewerker opgepakt. De man uit Rozenburg is op heterdaad betrapt door het arrestatieteam tijdens zijn werk bij overslagbedrijf ECT in de haven. In de container waarmee de man tijdens de arrestatie bezig was, vonden de onderzoekers 363 kilo cocaïne in 12 tassen.

Verder wordt hij er van verdacht containers te hebben verplaatst zodat smokkelaars makkelijk bij de containers konden.

Maandenlang onderzoek
De politie kwam de man op het spoor nadat er een opengeknipte container was gevonden op de terminal. Het vermoeden was dat daar drugs in hadden gezeten. Een onderzoeksteam van (zeehaven)politie, Douane en het overslagbedrijf, onder leiding van een officier van justitie, startte een maandenlang onderzoek. Dat leidde tot de conclusie dat een medewerker de zogenoemde uithalers van de drugs zou hebben geholpen door de container op een bepaalde plaats neer te zetten. Het onderzoek focuste zich op de verdachte.

Er is huiszoeking gedaan bij de verdachte en daarbij zijn geld en spullen in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet. Dat richt zich niet alleen op andere verdachten, maar ook op het met de smokkel verdiende geld.

 

 

 

 

Related news

List of related news articles