Holland America Line biedt voordelige eindejaarscruises voor het hele gezin

Rotterdam, 1 oktober 2010 – Holland America Line biedt voor de eindejaarsvakantie liefst 22 cruises voor het hele gezin. Van zonsondergang in de Cariben tot kerstmis in het Zuidpoolgebied – cruises van acht tot achttien dagen met kortingen tot vijftig procent en met, op geselecteerde reizen, gereduceerde tarieven voor een derde en vierde gast.

,,Met prijzen vanaf € 2.270,- exclusief havenbelastingen voor een gezin van vier personen die één hut delen is dit hét moment om op reis te gaan,’’ zegt Richard D. Meadows, executive vice president, marketing, sales and guest programs van Holland America Line. ,,Deze cruises geven onze gasten de gelegenheid om samen met de familie hun vakantie in stijl te vieren en te genieten van onze vijf-sterren dinermogelijkheden en onze bekroonde service.’’

De schepen van Holland America Line zullen voor de kerstdagen zijn versierd, er zijn speciale kerstdiners, een passend filmaanbod, speciale kooklessen en -demonstraties, een bezoek van de Kerstman voor de kinderen, een kerstbrunch en, op kerstavond, een speciale show door alle bemanningsleden.

Wie op 31 december aan boord van één van de vijftien schepen is, wordt getrakteerd op het traditionele Nieuwjaarsbal met muziek, dans, feestelijke kleding en om middernacht de toast op het nieuwe jaar.

Op alle eindejaarscruises zijn er katholieke, protestantse en joodse kerkdiensten.

Cariben cruises van 8 tot 15 dagen
Tussen 17 en 31 december zijn er dertien cruises in het Caribisch gebied met zeven verschillende schepen: het ms Westerdam, ms Maasdam, ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Ryndam, ms Prinsendam en ms Noordam. Zij vertrekken uit Fort Lauderdale of Tampa, beide in Florida.

De reizen bestaan uit een 8-daagse cruise door het zuidelijk deel van het Caribisch gebied met bezoeken aan onder meer Aruba en Curaçao. Een andere 8-daagse cruise voert naar het oostelijk deel van de Cariben, waarbij havens als Nassau, St. Thomas en St. Maarten worden aangedaan. De cruises in het westelijk deel van het Caribisch gebied maken stops in de havens van onder meer Belize, Georgetown (Kaaimaneilanden), Costa Maya in Mexico en Key West in Florida.

Wie meer tijd heeft kan kiezen uit 11- of 15-daagse cruises en het nieuwe jaar beginnen in St. Thomas of St. George’s en genieten van Barbados en Grand Turk.

De meeste eindejaarscruises brengen ook een bezoek aan Half Moon Cay, het bekroonde privé-eiland van Holland America Line. Het eiland heeft parelwitte stranden en biedt mogelijkheden voor activiteiten variërend van paardrijden tot snorkelen.

Mexicaanse Rivièra en Panamakanaal
Met vertrek medio of eind december vanuit Fort Lauderdale, San Diego of Los Angeles zijn er vijf cruises naar de Mexicaanse Rivièra, Midden-Amerika, het Panamakanaal en het Caribisch gebied. De Sunfarer Caribbean Holiday-cruise is een 11-daagse reis met vertrek op 23 december uit Fort Lauderdale aan boord van het ms Zuiderdam naar het zuidelijk deel van de Cariben, met kerstavond op Half Moon Cay, een tocht door een deel van het Panamakanaal en oudejaarsavond op zee.

Twee andere cruises bezoeken ook het Panamakanaal: een 15-daagse cruise met vertrek op 22 december vanuit Los Angeles aan boord van het ms Amsterdam, met bezoeken aan havens in Mexico, Guatamala en Costa Rica. Via het Panamakanaal voert de reis naar Fort Lauderdale. Het ms Statendam vertrekt op kerstavond vanuit San Diego voor een 15-daagse reis met eerst bezoeken aan Mexicaanse havens en vervolgens via het Panamakanaal richting Fort Lauderdale.

Het ms Oosterdam maakt een 9-daagse kerstreis langs de Mexicaanse Rivièra met vertrek op 18 december vanuit San Diego. Aansluitend is er vanaf 26 december een 8-daagse cruise met bezoeken aan de Mexicaanse havens Puerto Vallarta, Mazatlan en Cabo San Lucas. Ms Rotterdam start op 22 december in San Diego een 13-daagse cruise met kerstavond in Cabo San Lucas, eerste kerstdag op zee en de jaarwisseling in Mazatlan.

Witte kerst in het Zuidpoolgebied
Wie tijdens de eindejaarsvakantie sneeuw en ijs wil is er de 18-dagen durende South America and Antarctica Explorer-cruise. Hiervoor vertrekt het ms Veendam op 20 december vanuit Valparaiso (Chili). Kerstavond wordt gevierd in Darwin Channel en de Chileense fjorden, met eerste kerstdag in het Amalia Glacier Canal en de jaarwisseling in de Antarctic Sound.

Voor iedereen is er iets te doen
Voor wie een Holland America-cruise boekt voor een familievakantie is er voor elk wat wils – van kinderen tot grootouders is er een breed aanbod aan activiteiten. Club HAL biedt voor de jongsten (3-7 jaar) spelletjes, knutselen en andere activiteiten onder begeleiding. Voor de iets ouderen (8-12 jaar) zijn er tafelspellen en de PlayStations. Voor de oudere kinderen (13-17 jaar) is er The Loft, een teens-only ruimte, voor karaoke, videospelletjes, film en disco of The Oasis, het teens-only zonnedek. Ook bij alle menu’s wordt rekening gehouden met kinderen.

Als de kinderen hun eigen plek hebben gevonden kunnen de ouders gebruik maken van de Greenhouse Spa & Salon, het casino, wijnproeverijen, kooklessen, het internetcafé of de Digital Workshop, waar van alles kan worden geleerd over digitale media.

Bron: hollandamerica.nl, 04-10-2010;