Hoogtepunten van Offshore Energy vandaag

Vandaag was de eerste dag van Offshore Energy 2019. Bedrijven, sprekers en bezoeker uit olie, gas, offshore wind en marine energie verzamelden zich in de Amsterdam RAI. Om zaken te doen, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren.

De Nederlandse overheid, handelsorganisaties en Offshore Energy zijn blij om het groot aantal inkomende handelsmissies en internationale delegaties mogen te verwelkomen. Zowel bedrijven als afgevaardigden uit Bangladesh, België, Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Mexico, Marokko, Polen , Portugal, Qatar, Singapore, Vietnam, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten waren vandaag aanwezig. Een goede gelegenheid om kennis en ideeën te delen, uit te wisselen en te netwerken.

Internationale delegatie in gesprek met Nederlandse partijen.

Enkele highlights van vandaag

“We moeten meer integreren in de maatschappij”, aldus Eric Fine, Business Development Manager RE, Smulders Projects International BV, terwijl hij de Offshore Wind Conference afrondde met een pleidooi voor meer discussie over maatschappelijke verantwoordelijkheid: “Als u wilt dat de maatschappij ons business model accepteert, moeten we meer integreren in de samenleving ”.

Er vonden drie conferentiesessies plaats vandaag in de Conference Dome: International Energy Outlook, Energy Transition Live on the North Sea en Future Offshore Systems. Vertegenwoordigers van energie uit water, olie, offshore wind en gas claimden hun plek op het podium om de energietransitie te bepleiten.

Conferentiesessie in de Conference Dome.

Jan-Mark van Mastwijk, Business Unit Manager DEME Offshore, werd geïnterviewd in de Studio op Energy Plaza. Hij sprak over de energietransitie en de rol van DEME in dit proces.

Blijf morgen op de hoogte via de LiveBlog.