Huisman levert eerste kraan op in Brazilië

  • binnenland

Huisman, specialist in hijs-, boor- en offshore equipment, staat op het punt om de eerste kraan op te leveren die volledig is geconstrueerd en getest bij haar productiefaciliteit in Navegantes, Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië. Deze 50mt (dek) Knuckle Boom Kraan is de eerste van een set van twee 50mt (dek) Knuckle Boom Kranen voor DOF/Technip’s schepen ‘Skandi Olinda’ en ‘Skandi Recife’ die momenteel worden gebouwd bij de Braziliaanse scheepswerf VARD Promar.

Deze 50mt kranen (naar een ontwerp van SMST) zijn volledig geconstrueerd en getest bij Huisman Brazilië. In aanvulling op deze kranen levert Huisman Brazilië ook nog twee 50mt Subsea Knuckle Boom Kranen en twee 2,500mt ‘flex pipe storage baskets’ voor dezelfde DOF/Technip schepen. Huisman Schiedam zal de twee 340mt VLS pijplegsystemen leveren.

Huisman in Brazilië
Huisman Brazilië is in april 2015 geopend als vierde Huisman productiefaciliteit en wordt gebruikt voor de constructie van offshore-apparatuur voor de Braziliaanse markt. Het is gelegen langs de rivier de Itajai-Açu, waardoor snelle installatie van Huisman apparatuur aan boord van zeeschepen mogelijk is. Vorige maand is door Huisman Brazilië nog een nieuw contract getekend met Oceana Shipyard (onderdeel van CBO group) voor de levering van twee additionele ‘anchor handling and towing’ lieren voor twee nieuwe Havyard 843 AHTS schepen. Deze lieren zijn aanvullend op de in 2015 door CBO geplaatste order voor vier ‘anchor handling and towing’ lieren waarvan de eerste in november 2016 aan CBO geleverd is.

 

Photo:

Related news

List of related news articles