Huisman levert mega kraan voor op de Bokalift 2

Huisman gaat de 4,000mt Offshore Mast Crane (OMC) leveren voor op de Bokalift 2 van Boskalis. Met een hefvermogen van 4.000mt op 100 meter hoogte boven het dek kan deze kraan jackets van het schip af tillen. Een fly jib maakt het heffen van kleinere componenten mogelijk tot een hoogte van 125 meter boven het dek. Huisman heeft ook de 3000mt OMC geleverd voor de Bokalift 1 in 2017.

Artist Impression Bokalift 2 van Boskalis

Deze kraan kan grote jackets en monopiles die op het dek liggen rechtop zetten. De OMC is specifiek uitgerust om hoge constructies te kunnen installeren waarbij het schip onderhevig is aan golfbewegingen.

Eerste opdracht in Taiwan

De Bokalift 2 wordt met de OMC voor het eerst ingezet in het Taiwanese offshore windpark Changfang en Xidao voor de installatie van jackets. Een project dat Boskalis onlangs heeft binnen gehaald.

De bijzondere kenmerken van de Huisman mastcrane zijn voordelig gebleken voor offshore bouwschepen. Deze kranen hebben een kleine voetafdruk en geen staartzwaai, waardoor maximale ruimte op het dek van het schip overblijft voor laadvermogen. Met zijn vermogen om constructies van meer dan 100 meter hoog op te tillen, maakt Huisman’s Offshore Mastkraan van de Bokalift 2 een flexibel waardetoevoegend schip voor de installatie van de huidige en toekomstige generatie offshore windturbine-funderingen. Het schip is ook goed in te zetten voor werkzaamheden in de offshore olie- en gas-, ontmantelings- en bergingsindustrieën.