Huwelijksboot opent Wereldhavendagen

De organisatie van de Wereldhavendagen zoekt honderd prille bruidsparen die in bruidskleren gezamenlijk in een speciaal huwelijksbootje willen stappen om de Wereldhavendagen te openen. Hoe pril pril is mogen de stelletjes zelf uitmaken als ze maar geloven in hun huwelijk want het thema van de Wereldhavendagen is een bereikbare toekomst.

De organisatie van de Wereldhavendagen biedt de bruidsparen aansluitend een verzorgde rondvaarttocht in ‘de huwelijksboot’ door de grootste haven van Europa aan. Bovendien krijgen de bruidsparen de gelegenheid om een ‘remake’ van hun trouwfoto te laten maken op een van de meest populaire Rotterdamse plekjes van huwelijksfotografen, het grasveldje pal naast Hotel New York aan de rand van de Rotterdamse haven en tevens op de plaats waar de 33ste editie van de Wereldhavendagen plaatsvindt op 3, 4 en 5 september. De openingsceremonie begint vrijdagmiddag om 14.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen hun huwelijksfoto sturen naar Stichting Wereldhavendagen via onderstaand email-adres, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Vanaf 15 juli zal de site van de Wereldhavendagen en de Hyvespagina van het Havenbedrijf Rotterdam (zie de twee hyperlinks onderaan deze pagina) aandacht besteden aan de huwelijksboot met de rubriek ‘Bruidspaar van de dag’.

Sterkste culturele merk
Het Cultureel Merkenonderzoek Rotterdam riep drie jaar geleden de Wereldhavendagen uit tot het sterkste merk van de Rotterdamse culturele sector. Op het evenement komen volgens de organisatie doorgaans zo’n 400.000 bezoekers af. Het doel van de Wereldhavendagen is om de band tussen stad en haven aan te halen door voorlichting en beleving.

Bron: Port of Rotterdam, 16-07-2010;