IFS lanceert Center of Excellence voor olie- en gassector

ERP-leverancier IFS lanceert een Center of Excellence voor de olie- en gasindustrie. Het centrum is gevestigd in Noorwegen. IFS bouwt hiermee voort op de uitgebreide ervaring en kennis die het heeft opgedaan met het leveren van projectgeoriënteerde oplossingen aan middelgrote en grote bedrijven binnen de olie- en gassector. IFS bundelt zijn kennis en expertise in het nieuwe, wereldwijd opererende Center of Excellence.

IFS heeft de afgelopen vijftien jaar veel successen geboekt in de olie- en gasindustrie in Noorwegen. In deze periode heeft het bedrijf veel sectorkennis opgedaan. In het nieuwe Center of Excellence komt al deze kennis samen en stelt IFS deze beschikbaar aan klanten wereldwijd. Het bedrijf versterkt hierdoor zijn positie in deze sector.

De belangrijkste taken van het kenniscentrum zijn:
• verzamelen en ontwikkelen van branchekennis;
• bieden van specifieke expertise en ondersteuning bij grote wereldwijde verkooptrajecten;
• bieden van specifieke expertise bij grote wereldwijde implementaties;
• vaststellen van trends en nieuwe functionele eisen ten behoeve van research en development bij IFS;
• contacten leggen en onderhouden met grote system integrators, partners, leveranciers van producten van derden en brancheorganisaties.

De leiding van het Center of Excellence is in handen van Carl-Magnus Adamsson. “Het is mijn ambitie om de wereldwijde positie van IFS als toonaangevend leverancier van projectgeoriënteerde oplossingen voor de olie- en gasindustrie te versterken. We richten ons nu eerst op olie- en gasbedrijven die actief zijn in engineering, inkoop, constructie en installatie. Veel van deze organisaties gebruiken nu nog losse applicaties voor engineering, productie en materiaalbeheer. Wij willen ze helpen om de efficiency te verbeteren en de projectcontrole te vergroten door het bieden van gebruiksvriendelijke standaardoplossingen.”

In het Center of Excellence zijn diverse specialisten werkzaam uit de olie- en gasbranche zelf. De olie- en gassector is een belangrijke doelgroep voor IFS. Het bedrijf biedt deze branche flexibele, op componenten gebaseerde oplossingen voor de gehele levenscyclus van contracten, projecten en materialen. Zo ondersteunt IFS Applications contract- en projectbeheer, risicobeheer, budgettering en forecasting, engineering, materiaalbeheer, fabricage, documentmanagement en service- en assetmanagement. Alle functionaliteiten zijn te integreren met financieel en personeelsbeheer.

IFS heeft een groot aantal klanten in de sector, waaronder het Nederlandse Heerema Fabrication Group, Smit Internationale, Hertel en Damen Shipyards Gorinchem, en National Oilwell Varco, Technip, Babcock Engineering Services, Seadrill, APL, Bergen Group Rosenberg, BWO Offshore en STX Europe.

Bron: IFS World, 19-04-2011;