Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

IHC Sealing Solutions lanceert nieuwe nul-emissie afdichting, SUPREME Athmos™

SUPREME Athmos

Tijdens de Europort in Rotterdam (5 t/m 8 november) lanceert IHC Sealing Solutions, onderdeel van IHC Merwede, een nieuwe nul-emissie afdichting, de SUPREME Athmos™. Deze innovatie ligt in lijn met de doelstelling van IHC Sealing Solutions om duurzame en milieuvriendelijke afdichtingen in de markt te zetten. Dit unieke product zet een nieuwe standaard in de markt voor afdichtingen.

De SUPREME Athmos zorgt ervoor dat schepen met een beperkte diepgang tot circa vijf meter olie uitstoot voorkomen. Het innovatieve systeem is ontwikkeld om op veilige en duurzame manier elke mogelijke druppel olie op te vangen. Daarnaast verhindert het systeem alle lekkage van buitenboordwater naar het schip. Deze lekkage wordt automatisch opgevangen en afgevoerd naar een drain tank. Het intelligente systeem houdt bij hoeveel lekkage er is geweest en voert het water- en oliemengsel automatisch af naar de daarvoor bestemde reservoirs.

Het systeem biedt reders gemoedsrust door nul-lekkage te garanderen, doordat de conditie van de afdichting op ieder moment kan worden gemeten en door een back-up modus indien het systeem plotseling faalt. In het onwaarschijnlijke geval dat het systeem om welke reden dan ook uitvalt, schakelt hij automatisch over naar de normale manier van afdichten.

“Naast de standaard manier van afdichten, het binnenhouden van olie en het buitenhouden van water, levert de SUPREME Athmos nog meer voordelen voor scheepseigenaren” zegt Dustin van Horik, Marketing Manager bij IHC Sealing Solutions. “Uit ons onderzoek is gebleken dat de markt vraagt om nul-emissie en we zijn dan ook blij om deze duurzame oplossing, die aan de eis voldoet, te mogen introduceren.”

Meer… IHC Merwede