Imtech Marine en Radio Zeeland samen sterk

Imtech Marine (Radio Holland Netherlands) is ook de komende vijf jaar (exclusief) distributeur van Radio Zeeland-producten in de binnenvaartmarkt. Daartoe werd op 20 april een contract getekend in Rotterdam. De navigatiepakketten Sigma Line en Falcon Line staan garant voor kwalitatief hoogwaardige producten, die met het nieuwe contract ook een langere garantie krijgen als extra waarborg voor betrouwbaarheid. De bedrijven presenteren zich op de beurs Shipping & Construction 2012 in een gezamenlijke stand met het prototype van de unieke nieuwe Furuno rivierradar en andere noviteiten.

Directeur Willem Blommaart van Radio Zeeland en Sytze Voulon, Regionaal Directeur Noordwest Europa Imtech Marine, ondertekenden het samenwerkingscontract. Sytze Voulon: ‘Imtech Marine voorziet het gehele schip van innovatieve en betrouwbare systemen. We vinden dat de samenwerking met Radio Zeeland dit versterkt. Samen zijn we in staat een compleet productengamma te bieden voor de binnenvaartmarkt. Onze kracht ligt in de integratie van systemen, waarbij we als full service provider de klant gedurende de totale levensduur van een schip terzijde staan. Het vijfjarig contract draagt bij aan de continuïteit van onze bedrijfsvoering en ons doel om klanten altijd de beste oplossingen te bieden.’

Compleet navigatiepakket
De producten binnen het juist ondertekende contract vormen een compleet navigatiepakket voor het binnenvaartschip. In Europa varen zo’n 15.000 binnenvaartschepen, waarvan 6.500 in Nederland. Radio Zeeland is de grootste producent ter wereld in bochtaanwijzers. Het productengamma biedt verder navigatie- en communicatieapparatuur zoals autopiloot, dieptemeters, kompassen en intercomsystemen. Het navigatiepakket is compleet met de Radio Holland/Furuno rivierradars. Het nieuwe prototype daarvan wordt gepresenteerd tijdens de Shipping & Construction beurs (stand 419) van 8 tot 10 mei in Gorinchem.

Producten optimaliseren
De samenwerking tussen Imtech Marine (Radio Holland Netherlands) en Radio Zeeland loopt al twee decennia. ‘De kracht zit in de complementaire kwaliteiten van de bedrijven’, zegt Erik van Boom, Sales & Marketing Manager Imtech Marine. ‘Radio Zeeland is van oudsher sterk in ontwikkeling en productie van navigatieapparatuur.’ ‘En Imtech Marine is samen met zijn dealerorganisatie de meest robuuste aftersalesorganisatie langs de rivieren’, vult Blommaart aan. ‘We krijgen van Imtech Marine een goede terugkoppeling vanuit de marketingorganisatie en de klanten. Daardoor zijn we in staat onze producten steeds verder te verbeteren.’

Veiligheid op het water
Zo draagt Imtech Marine (Radio Holland) al een eeuw bij aan de veiligheid op het water. Het bedrijf is van oorsprong opgericht, na het zinken van de Titanic, om de veiligheid via innovatieve navigatie- en communicatieapparatuur te verbeteren. De duurzame Sigma Line en Falcon Line met multifunctionele zicht- en bedieningspanelen dragen hieraan anno 2012 opnieuw bij.

Meer… Imtech Marine