Indrukwekkend konvooi van Amstel naar HISWA

In de nacht van woensdag 29 februari op donderdag 1 maart is Amsterdam weer in de ban van een bijzonder transport. Bovenleidingen van trams en stoplichten moeten in het holst van de nacht wijken voor een reeks luxe zeil- en motorjachten die hun koers zetten naar Amsterdam RAI waar van 6 t/m 11 maart de HISWA Amsterdam Boat Show wordt gehouden.

De jachten zijn te groot, te zwaar of te hoog om overdag over de weg vervoerd te kunnen worden. De boten worden woensdag 29 februari vanaf 14.00 uur uit het water getakeld op de kade aan de Amsteldijk. Als de laatste tram zijn dienst afrondt, volgt het demonteren van de bovenleidingen. Ook stoplichten moeten er aan geloven en worden weggedraaid. De jachten worden vervolgens in konvooi op speciale diepladers naar Amsterdam RAI gereden.

Een indrukwekkend konvooi
Dit jaar zullen er drie noviteiten deelnemen aan het indrukwekkende konvooi. De exclusieve Bruijs Coaster 14.00 OC, X-Yachts XP 44 en de Vripack Survey 55 beleven allen een primeur tijdens de HISWA 2012. De kleinste deelnemer meet een lengte van 12.40 meter, de grootste deelnemer is 16.50 meter lang.

Meer… HISWA RAI