Inspiratie en transformatie tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference 2018

Offshore Energy 2018 startte met een gedenkwaardig Opening Gala Dinner en Awards Show in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Bart van de Leemput, Executive Vice President Upstream Operated Ventures, Shell zei tijdens de openingsspeech: “Hoe kunnen we voortbouwen op onze ervaring in olie en gas? Wat is er te ontdekken? We moeten buiten de gebaande paden treden om te ontdekken wat er nodig is voor de toekomst van energie.”

De Offshore Energy Exhibition & Conference 2018 op 22, 23 en 24 oktober in Amsterdam RAI bracht 550 exposanten en ruim 10.000 bezoekers samen. De conferentie en de side events trokken ruim 1.000 afgevaardigden. De volgende Offshore Energy Exhibition & Conference vindt plaats op 7, 8 en 9 oktober 2019.

Tijdens het openingsgaladiner en de Awardshow zijn er drie awards uitgereikt. De winnaars waren: Marius Ottolini (winnaar van de Offshore Energy Young Engineer Award), Buccaneer Delft (winnaar van de Offshore Energy Public Outreach Award) en OASYS – ECE Offshore BV (winnaar van de Best Innovation in Offshore Energy Award).

Na het galadiner volgde op dinsdag en woensdag twee beursdagen in Amsterdam RAI. Van de 550 exposanten was meer dan 25 procent internationaal. Naast de exposerende bedrijven waren er ook terugkerende onderdelen op de beursvloer, waaronder de Startup Zone, Offshore Energy Expertise Hub en Community Square met maar liefst negen talkshows. Nieuw op de beurs waren de Young Professional Hub, de International Trade Missions Lounge en The Stage, waar afgevaardigden van OEEC’s inkomende missies (onder meer Kazachstan, Qatar, Brazilië, Japan, VK en Frankrijk, ambassadeurs en politici samen kwamen om de industrie te ontmoeten.

Een groot onderdeel van Offshore Energy vormt het uitgebreide conferentieprogramma. Het programma was onderverdeeld in drie sectoren; Olie & Gas, Offshore Wind en Marine Energy.  Sprekers van over de hele wereld gaven hun visie over de trends en ontwikkelingen binnen deze sectoren.

De volgende Offshore Energy Exhibition & Conference vindt plaats op 7, 8 en 9 oktober 2019 in Amsterdam RAI. Informatie over volgend jaar wordt gepubliceerd op www.offshore-energy.biz.