JR Shipping breidt contract uit met MirTac voor 25 schepen

Na een succesvolle pilot, gaan JR Shipping en MirTac verder met de vlootbrede implementatie van de STAR IPS Fleet Management Software. JR Shipping heeft een contract afgesloten voor 25 schepen en het kantoor.

Fabian Klok, Manager ICT bij JR Shipping, zegt: ‘tijdens de succesvolle pilot op 2 schepen, zagen we een grote efficiency stijging. Processen en procedures zoals onderhoudsplanning, voorraadbeheer, documentbewaking, registratie en controle, zijn geimplementeerd in een gebruikersvriendelijk en betrouwbaar management systeem.’

Jan Reier Arends, managing partner en hoofdzakelijk verantwoordelijk voor fleet en daily operations, voegt toe: ‘MirTac heeft bewezen een kundig, no-nonsense partner te zijn. De betrouwbaarhed en veiligheid aan boord van onze schepen neemt toe. De inzichtelijkheid en optimalisatie van fleet and maintenance management zal onvermijdelijk kostenreductie en hogere performance opleveren.’

MirTac is erg trots dat ze de relatie met de toegewijde en ervaren staf mogen voortzetten. ‘JR Shipping combineert excellente ship management vaardigheden met een scherpe strategische helicopter view. We kijken er naar uit om JR Shipping verder te ondersteunen om hun performance doelstellingen te verwezenlijken.

De pilot implementatie bestond uit 2 fases. De eerste, import en controle van bestaande data, pilots, gebruikerstrainingen, resulteerden in een zogenaamde positieve ‘proof of concept’. In de 2e fase werd de STAR Software operationeel getest op 2 schepen en op kantoor.

Bron: MirTac, 26-08-2010;