Kiellegging bij IHC voor nieuwe kabelleger van Subsea 7 ‘Seven Vega’

Bij Royal IHC vond vandaag de kiellegging plaats voor de nieuwe kabellegger van Subsea 7. Tijdens deze belangrijke mijlpaal voor Subsea 7 is ook bekend gemaakt dat het schip de naam ‘Seven Vega’ gaat heten. In een naam-wedstrijd heeft een van de medewerkers de winnende naam Seven Vega ingestuurd.

Stuart Fitzgerald, Executive Vice President Strategie en Commercial Subsea 7: “Het was belangrijk voor ons om onze medewerkers te betrekken bij de reis van ons nieuw te bouwen vaartuig. De naamgevingswedstrijd leverde maar liefst 1700 inzendingen op. We kozen voor Seven Vega omdat Vega een van de helderste sterren in de noordelijke hemel is en in de toekomst de North Star zal zijn. We kijken ernaar uit om de winnaar van de wedstrijd te verwelkomen op de Seven Vega en toe te treden tot de vloot in de eerste helft van 2020. ”

“Het schip markeert een belangrijke investering voor de toekomst. Bij de oplevering is Seven Vega een van de meest capabele en rendabele kabel-schepen in de markt en een wereldwijde ondersteuning voor Subsea 7. Het is ontworpen om efficiënte technologieën te leveren die inspelen op de groeiende trend naar langere tie-back developments. Het geavanceerde pijplegsysteem van het schip richt zich op de veiligheid van de bemanning, de operationele efficiëntie en flexibiliteit. Dit systeem is in staat om complexe rigid flowlines te installeren, waaronder pipe-in-pipe systemen en elektrisch verwarmde traced flowlines in waterdieptes tot 3000 meter”, aldus Fitzgerald.

Artist Impression van Kabellegger Seven Vega van Subsea 7. Foto: IHC