Kongsberg 200 jaar

Op een zonnige middag ontmoeten wij de Noorse Dag Pettersen, managing director van Kongsberg Maritime Holland B.V. van oorsprong een Noors bedrijf gevestigd in Spijkenisse. Hier neemt Pettersen uitgebreid de tijd om het 200 jarig bestaan van het bedrijf toe te lichten.

“Kongsberg AS bestaat sinds 1814 en was een van de eerste industriële fabrieken in Noorwegen en samen met het ontstaan van de Noorse grondwet heeft dit de toekomst van het land veranderd,” vertelt Pettersen. Het bedrijf bestaat uit vier subdivisies: Kongsberg Maritime, Kongsberg Defence systems, Kongsberg Oil & Gas Technologies en Kongsberg Protech systems. Naast het ontwerpen, produceren en verkopen van systemen, die oplossingen voor al deze bedrijfstakken verzorgen, wordt er ook geadviseerd. Daarnaast heeft Kongsberg ook een 24 uurs “world –wide” service organisatie. Het kantoor in Spijkenisse houdt zich bezig met de verkoop en service van Kongsberg Maritime systemen.

“Als Kongsberg Maritime leveren wij Dynamic Positioning, Merchant Marine, Automation, Simulation en Hydrografie/Subsea systemen. Dit alles met als doel om de efficiëntie en veiligheid over de hele linie te verbeteren binnen de maritieme industrie. Kongsberg Maritime omvat 4.491 medewerkers verspreid over 58 kantoren in 19 landen, dus met recht een wereldwijde speler in deze maritieme industrie,” vertelt Pettersen.

2014 voor Kongsberg
Pettersen: “In 2014 viert Kongsberg wereldwijd het 200-jarig bestaan. In Noorwegen vieren wij dit samen met de overheid, omdat zowel ons bedrijf als de Noorse grondwet nu twee eeuwen bestaan. Daarnaast zijn wij actief met product seminars en op beurzen, zoals onlangs SMM in Hamburg en binnenkort Offshore Energy in Amsterdam. Daar ontmoeten wij onze klanten en leveranciers, maar ook potentiële nieuwe klanten en eventueel medewerkers. Doordat de business van Kongsberg Maritime Holland B.V. groeit zijn wij momenteel hard op zoek naar service engineers. Het is een lastige zoektocht om de juiste goed gekwalificeerde service engineers te vinden, die ook binnen onze organisatie passen. Wij hopen snel de juiste mensen tegen te komen, bijvoorbeeld tijdens Offshore Energy.” RM