Mammoet Maritime wil gedeelte binnenvaartactiviteiten overdragen aan Hebo Maritiemservice B.V.

MammoetMaritimeBok Amsterdam en Atlas

Mammoet Europe B.V., gevestigd te Schiedam, heeft haar bedrijvenportfolio binnen de groep beoordeeld en is tot de conclusie gekomen dat de binnenvaartactiviteiten van Mammoet Maritime niet langer passen binnen de strategie van Mammoet in Europa. Dit komt met name doordat offshore activiteiten binnen Mammoet een steeds prominentere rol spelen ten opzichte van binnenvaartactiviteiten. De huidige vloot van Mammoet Maritime is hoofdzakelijk op binnenvaart georiënteerd en kan deze ontwikkeling onvoldoende ondersteunen.

Het management van Mammoet heeft zich beraad op een solide toekomst voor het bedrijf en het personeel. Dit heeft geleid tot het voorgenomen besluit om een groot gedeelte van de binnenvaart schepen, drijvende bokken en pontons te verkopen aan Hebo Maritiemservice BV. Dit voorgenomen besluit is het beste scenario om zoveel mogelijk werkgelegenheid in stand te houden en het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum te beperken.
Het materieel zal door Hebo Maritiemservice B.V. geëxploiteerd gaan worden vanaf dezelfde locaties in Schiedam, Lelystad en Mülheim (D). Het onroerend goed op de locatie Wiltonhaven te Schiedam blijft in eigendom van Mammoet Europe B.V.

De vakorganisaties en de Personeelsvertegenwoordiging zijn op dinsdag 10 juni over dit voorgenomen besluit geïnformeerd.

Meer… Mammoet en Hebo Maritiemservice B.V.