Mandy Mulder & Coen de Koning winnen 38e Ronde om Texel

Tijdens de Dag van de Watersport op zaterdag 6 juni was Texel het decor voor de 38e Ronde om Texel. Op zondag 7 juni bleek na hercontrole van de finishlijsten dat er een fout was geslopen in de einduitslagen van de Ronde om Texel 2015: de winnaars van de Ronde om Texel 2015 zijn Delta Lloyd Kernploegleden Coen de Koning en Mandy Mulder in hun Olympische Nacra17.

De Koning en Mulder alsnog blij met behalen van doel
Ondanks dat beiden hun eerste overwinning in de Ronde om Texel zaterdag niet hebben kunnen vieren zoals eigenlijk had gemoeten, overheerst nu vooral de tevredenheid over het behalen van hun doel. De Koning laat het volgende weten: ‘Ja, jammer een dag later, maar wel mooi, dit is waar ik voor ging. Ik heb de Ronde al vaker gevaren en had al een 5e, 4e, 3e en 2e plek op mijn naam staan. Dus uiteraard ging ik nu voor de titel. Mooi dat dat gelukt is!”.
Mandy Mulder geeft aan: “Na het Rondje waren we heel blij, we zaten te battelen met de F20’s, dus dat voelde goed. En ook waren we blij dat we er zonder kleerscheuren waren uitgekomen, want het zijn best pittige omstandigheden. We wilden heel graag winnen, dat zit nu eenmaal in ons bloed. En ja, er was dus zeker teleurstelling toen we vernamen dat we tweede waren. Maar dit is goed nieuws, we kwamen om te winnen en hebben ons doel bereikt!”

Ook Van Rijsselberge en Badloe actief op Texel
Naast Mulder en De Koning kwamen ook de windsurfers van de Delta Lloyd Kernploeg in actie. In plaats van op hun vertrouwde RS:X plank streden Dorian van Rijsselberge op een Slalomboard en Kiran Badloe op de Formula op het waddeneiland Texel niet alleen om de Ronde om Texel windsurftitel maar ook om het Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen.

Onder luid applaus van de duizenden toeschouwers was Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberge als eerste weg door de branding. De winst ging na 2 uur en 8 minuten echter naar voormalig Olympier en tweevoudig wereldkampioen (RS:X en Formula) Casper Bouman. Voor Bouman betekende dit zijn eerste Nederlandse titel. Het was Dorian van Rijsselberge die anderhalve minuut later als tweede wist te finishen. Op enige achterstand volgde broer Adriaan van Rijsselberge als derde en Delta Lloyd Kernploeg trainingsmaat Kiran Badloe op plek 4. Badloe had een mooie ochtend gehad: “Leuk is dit! Maar zwaar hoor, dat zeker. Maar ik wil zeker weer een keer meedoen.”

Uitslagen: 38e Ronde om Texel
Overall resultaat catamarans:             Boot          Finishtijd Gecorrigeerd

1. Mandy Mulder/Coen de Koning       Nacra 17      2.37:01       2.38:36
2. Onno Schuitema/Linda Boer           Hobie16        3.09:36       2.39:20
3. Jorden Veenman/ Frank de Waard Formule 18   2.40:46       2.40:46

Ronde om Texel Windsurfen
1. Casper Bouman – 2.08:00
2. Dorian van Rijsselberghe – 2.09:36
3. Adriaan van Rijsselberghe – 2.20:58
4. Kiran Badloe – 2.22:36

Meer… Ronde om Texel