MARIN neemt je op sleeptouw

MARIN_Flyer Open Dag

Interactieve demonstraties op 8 november in Wageningen. ‘s Werelds grootste maritieme instituut opent dit jaar opnieuw haar deuren voor het publiek. Op zaterdag 8 november laat MARIN graag zien hoe ze haar kennis, testfaciliteiten en simulatoren inzetten om schepen schoner, slimmer en veiliger te maken. MARIN-medewerkers nemen je mee ‘op sleeptouw’ door de test- en meetwereld van de scheepvaart. Bezoekers zijn welkom van 09.30 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.marin.nl/opendag.

Tijdens de open dag krijg je de unieke mogelijkheid om de verschillende testbassins te bezoeken waar continu proeven met modellen worden gedaan. Je kunt zelfs meevaren op de sleepwagen om zo een werkelijke test te ervaren. En heb je wel eens een ‘monstergolf’ van dichtbij gezien? Ook zie je hoe scheepsmodellen en scheepsschroeven gemaakt worden en ontdek je wat bijvoorbeeld cavitatie is. Of wil je liever als een echte kapitein een boot besturen? Dat kan op een van onze simulatoren. Hier zie je ook welk werk een verkeersdienstbegeleider op het water doet.

De open dag vindt plaats tijdens de Maritime Week, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle facetten van de maritieme sector in de schijnwerpers worden gezet. Er zijn deze dag bij MARIN verschillende interactieve demonstraties en activiteiten speciaal voor kinderen. Kinderen tot en met12 jaar kunnen meedoen met een puzzeltocht; zo leer je meer over wetenschap en techniek en maak je ook nog kans op leuke prijzen. Kortom, de MARIN open dag is een boeiende tocht voor jong en oud door de wereld van de scheepsvaart!

Datum en locatie
Datum: zaterdag 8 november, 9.30 – 17.00 uur.
Locatie: Haagsteeg 2, 6708 PM Wageningen

Parkeren
Het parkeerterrein van MARIN is op deze dag niet beschikbaar. Gratis parkeermogelijkheden zijn er volop op loopafstand van MARIN. U kunt hiervoor de borden volgen of kijk op www.marin.nl/opendag.