Maritiem MKB uitgedaagd voor hands-on sessie met (eigen) data

Het gebruik van data in diverse sectoren is groeiend.  Bedrijven willen, door een slim gebruik van data, de concurrentie voor blijven of hun eigen werkzaamheden efficiënter te maken. Ook in de maritieme sector is er veel vraag naar het gebruik van data, bijvoorbeeld voor een betere logistieke afstemming, of om te zien of er bespaard kan worden op brandstofkosten. Maar hoe begin je aan een effectief gebruik van data binnen je eigen bedrijf?  TNO wil innovatieve MKB bedrijven helpen de eerste stappen te zetten  door het aanbieden van een kosteloze sessie met onze data scientists en data specialisten om te ontdekken of uw data meer waarde kan creëren voor uw bedrijf.  Daarvoor heeft TNO, samen met partners, het Big Data Value Centre (BDVC) opgericht in Almere.

Heeft uw bedrijf data waar nu niets mee gedaan wordt of alleen op een traditionele manier? Heeft u geen ervaring met big data en wat het voor u kan betekenen? Wilt u nieuwe diensten ontwikkelen met gebruikmaking van uw data, maar weet u niet hoe? Dan nodigen wij u uit voor een gratis hands-on sessie van het BDVC in Almere.  Het doel is dat ondernemers handvatten krijgen om met hun eigen of andere data aan de slag te gaan. Onder het motto ‘zien & doen = geloven & begrijpen’ biedt het Big Data Value Center deze sessies aan, waar bedrijven met hun eigen data hands-on aan de slag gaan.

Dit project is mogelijk gemaakt vanuit het ICT Doorbraakproject Big Data om de awareness in het Nederlandse bedrijfsleven met betrekking tot de toepassingen van big data te vergroten. We bieden aan om te gaan spelen en experimenteren met (eigen) data om te kijken welke potentiële meerwaarde, verrassende nieuwe inzichten en mogelijkheden daaruit komen.

Meer… TNO en Big Data Value Center