Maritiem simulatorcentrum Simwave officieel geopend

Donderdag 19 april heeft Simwave officieel de deuren van haar 5.000 vierkante meter grote maritiem trainingcentrum in Barendrecht geopend. De openingshandeling werd gesimuleerd. Op alle schermen van de 59 opgestelde simulatoren voeren vier schepen tegelijkertijd door een openingslint in een fantasiehaven met op de kades onder andere de Eiffeltoren, de piramiden van Gizeh en de Burj Khalifa.

De genodigden, waaronder Jan van Belzen de burgemeester van Berendrecht, kregen na de gesimuleerde opening een kijkje achter de schermen bij de simulatoren. Het ‘maritime centre of excellence’ is al sinds 29 januari operationeel nadat de ‘site acceptance test’ positief werd afgerond in samenwerking met de leverancier van de simulatoren, het Noorse Kongsberg Digital. Er worden trainingen voor en met opdrachtgevers gegeven zoals Genting Hong Kong, Crystal River Cruises en Viking Cruises.

Openingskorting op ‘Open Cource’  
Ter ere van de opening kondigde Simwave meteen een actie aan. “Wie tot en met 15 mei een ‘Open Course’ boekt, krijgt 15 procent korting op het inschrijfgeld”, aldus Marcel Kind, managing director en mede-oprichter van Simwave.

Over Simwave 
Simwave biedt de maritieme sector een concept onder de naam ‘simulator-as-a-service’. Op eenvoudige wijze kan een simulator of een aantal gekoppelde simulators geboekt worden om bemanningen te trainen of te beoordelen. Dankzij een team van professionals op het gebied van maritiem modelleren en een team voor visuele databases, kunnen opdrachtgevers oefenen met hun eigen schepen in elke gewenste specifieke vaaromgeving. De centra van Simwave zijn 24/7 beschikbaar en beschikken over uitgebreide eigen verblijfsvoorzieningen.


View on Twitter.