Maritieme & Offshore Carrièregids’16 is uit

De Maritieme & Offshore Carrièregids 2016 is sinds deze week uit. De carrièregids dient als hulpmiddel voor actief en latent werkzoekenden om zich te oriënteren op de maritieme en offshore arbeidsmarkt. De Maritieme & Offshore Carrièregids’16 is niet alleen interessant voor studenten, ook voor professionals is de gids waardevol. Een nieuwe toevoeging dit jaar zijn de zij-instromers die vertellen over hun overstap naar de maritieme en offshore sector.

Dit jaar is de Maritieme & Offshore Carrière gids voor de tiende keer uitgebracht. In deze tiende editie wordt de branche nader toegelicht en geeft het inzicht in de carrièremogelijkheden –en kansen die de maritieme en offshore sector biedt. De carrièregids biedt naast inhoudelijke branche-informatie ook sollicitatietips en laat studenten aan het woord over hun studie.

Ook voor professionals is de gids een handig en boeiend hulpmiddel. Interessante cursussen en trainingen voor professionals worden benoemd en diverse professionals vertellen over hun werkzaamheden, ervaringen en interessante projecten. “Wij werken vaak met een klein team in het buitenland. Dan is zelfredzaamheid van belang. Dat is ook het fijne van werken in de maritieme sector. Ik denk dat er maar weinig bedrijven of sectoren zijn waar je zoveel kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen”, vertelt Maarten Loman werkzaam bij Van Oord.

Dat op een later moment instromen in de maritieme en offshore sector ook mogelijk is komt naar voren in het interview met zij-instromer waar zij vertellen over hun beweegredenen, ervaringen en tips. “Hoewel ik goed was in mijn werk als advocaat en de inhoud en de zaken interessant vond, zocht ik toch een andere uitdaging. Opgegroeid aan zee en met een vader en vrienden die werkzaam zijn in de offshore sector heb ik hier altijd affiniteit mee gehad”, legt Marald Mortier, projectmanager bij Tideway Offshore Solutions, uit.

Tot slot presenteren diverse bedrijven uit de sector zich aan de lezers en geven zij inzicht in hun openstaande vacatures.

De Maritieme & Offshore Carrièregids is zowel in print verkrijgbaar als online te lezen via www.maritiemecarrieregids.nl. Omdat de maritieme en offshore sector niet stopt bij de Nederlandse grens is de gids dit jaar voor het eerst ook online in het Engels te lezen.