Maritieme sector van 8-17 november in de spotlights

  • binnenland

Van 8 tot en met 17 november 2012 worden de schijnwerpers ruim een week op de maritieme sector gericht tijdens de tweede editie van de Maritime Week. De week staat in het teken van KENNISmaking en start met het Maritime Awards Gala op donderdag 8 november in de Cruiseterminal in Rotterdam.

Voor jongeren, maritieme bedrijven, politiek en het grote publiek zijn er tijdens de Maritime Week diverse activiteiten. Vanuit de centrale organisatie (Nederland Maritiem Land) wordt met de hele sector een recordpoging maritieme gastlessen gedaan, laten we onze internationale plannen omtrent ‘maritime hotspots’ zien en organiseren we een bedrijvenbezoek voor politiek en overheid. Daarnaast zullen diverse organisaties vanuit de sector eigen activiteiten voeren.

Het programma wordt op dit moment gevormd en NML roept maritieme bedrijven en organisaties op om in de week activiteiten te organiseren.

Recordpoging maritieme gastlessen
In één week (van 9 tot en met 16 november) tijd door het hele land minimaal 250 maritieme gastlessen en voordrachten organiseren. Dat moet een vermelding in het Guinness Book of Records worden. Het idee is door de maritieme sector ingebracht binnen de topsector Water. Binnen deze topsector en door de minister van EL&I is bijzonder enthousiast gereageerd op het initiatief. Het doel van deze recordpoging is het bij elkaar brengen van potentials en professionals, vanuit de gedachte dat personen die reeds in de maritieme sector werkzaam zijn onze beste ambassadeurs zijn. De organisatie van de Maritime Week is op zoek naar enthousiaste maritieme professionals die mee willen werken.

Maritime Week
De Maritime Week wordt geregisseerd door NML. De centrale organisatie is in handen van Scheepsbouw Nederland.

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten