Maritiemevacaturebank.nl spant de kroon bij Europort-webpresentaties

Door Dirk van der Meulen


Op Europort zetten maritieme toeleveranciers en dienstverleners tweejaarlijks hun beste beentje voor. Aan standbouw en -bezetting worden kapitalen uitgegeven, de presentatie moet vlekkeloos zijn. Maar besteden ze ook zoveel aandacht aan hun eigen website, hun permanente online presentatie? Elk jaar grijpt Het Web de gelegenheid van een vakbeurs aan voor een rondje langs standhouderssites. Ze zouden het dus kunnen weten: een verwijzing naar de beurs levert extra punten op voor de Web-prijs voor de beste online beurspresentatie. De oogst valt wederom tegen. De virtuele prijs gaat dit jaar naar www.maritiemevacaturebank.nl, die in de Amstelhal uitpakt met het Maritieme Vacaturepaviljoen.


Traditioneel start onze rondgang op de beurssite: www.europort.nl. De Nederlandstalige site is een pluspunt voor veel binnenschippers, en een winstpunt ten opzichte van de vorige editie twee jaar geleden toen alles nog Engels was. Europort is de meest internationale, maritieme vakbeurs (‘The TOTAL Maritime Marketing Experience’) in Nederland, maar niettemin nu dus met óók een Nederlandstalige site. Uiteraard met een link naar de Engelstalige versie, maar – er valt altijd wel wat te wensen – Duitsers, Fransen en anderstaligen moeten zich schikken met Nederlands of Engels, één van de twee.


Innovatiepotentie
Exposanten, bezoekers en pers hebben elk hun eigen menu. Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat heet iedereen welkom op de site. ‘De maritieme sector heeft een enorme innovatiepotentie. Europort 2003 is daarvan het levende bewijs. Natuurlijk komen concrete productinnovaties allereerst uit de sector zelf, maar dat betekent niet dat de overheid aan de zijllijn kan blijven staan’, schrijft de minister veelbelovend aan de vooravond van het Nederlands voorzitterschap (2e helft 2004) van de Europese Unie.


 

Bron: Vaart.nl, 05-11-2003;