Maritime Innovation Experience 2015

Donderdag 12 november 2015. Innovation Dock RDM Rotterdam. De Maritime Innovation Experience 2015 is dé plek van beleving, inspiratie en ontmoeting tussen maritieme bedrijven en studenten (hbo en mbo).

Zowel bedrijven als studenten kunnen zich deze dag van hun meest innovatieve en creatieve kant laten zien. De werktuigbouwers, maritiem officiers, elektrotechnici en scheepsbouwers van de toekomst kunnen op een interactieve manier kennismaken met carrièremogelijkheden in de maritieme sector.

Deze editie staat Wind op Zee centraal. Daar waar wind en zee elkaar ontmoeten zit energie. Denk hierbij aan de ontwikkeling, optimalisatie, het beheer en onderhoud van windmolenparken. Nederlandse bedrijven zijn toonaangevend op dit gebied. Om dat te blijven heeft de sector talentvolle, vindingrijke mensen nodig.

In de technische toepassingen op zee komen vele disciplines samen. Werken in de maritieme wereld geeft veel energie en uitdaging. Als je dit ook wil proeven dan kun je tijdens de Maritime Innovation Experience in workshops aan de slag met interessante cases van bedrijven uit de sector. De workshops gaan over slimme, schone schepen van de toekomst en over wind op zee. Daarnaast kun je, high tech en hands on, aan de slag met het bouwen van een solar bootje.

Wil je meer weten van de innovaties waar bedrijven uit de maritieme sector vandaag aan werken, ga dan met de bedrijven op de Centrale Markt het gesprek aan. Wellicht vindt je ook een interessante stage of een boeiend onderwerp voor jouw afstudeeropdracht.

Ook komen? Meld je hier aan: Inschrijfformulier

Voor meer informatie kun je ook het programmaboekje opvragen via [email protected]. Deze wordt per mail aan je toegezonden.

De Maritime Innovation Experience wordt georganiseerd door het RDM Centre of Expertise,  Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maritiem (Da Vinci College en STC-group), InnovationQuarter, TKI Wind op Zee en Netherlands Maritime Technology. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Maritime Delta.