Mark Rutte opent Maritime Awards Gala 2016

Minister-president Mark Rutte opent het Maritime Awards Gala op 31 oktober in Hilversum. Het gala is het hoogtepunt van de ‘ Maritime Week’ waar 5 prestigieuze ‘Maritime Awards’ binnen de Nederlandse maritieme sector uitgereikt.

Tijdens het Maritime Awards Gala zijn ruim 800 vertegenwoordigers van de maritieme sector bijeen om de schijnwerpers te zetten op de innovatieve kracht van de sector. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen die avond voor een Award in aanmerking, wanneer zij hun meerwaarde voor de Nederlandse maritieme wereld hebben aangetoond, of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn.

Tijdens de avond worden de volgende Awards uitgereikt:

  • De Koninklijke Marine van Hengel-Spengler prijs voor de beste operationele innovatie, bedacht door studenten tot 35 jaar.
  • De Maritime Innovation Award bedoeld om meer bekendheid te geven aan de vernieuwende kracht, die uitgaat van de maritieme- en offshore toeleveringsindustrie.
  • De KNVTS Schip van het Jaar Prijs wordt toegekend aan een in Nederland ontworpen en (af)gebouwd schip.
  • De KVNR Shipping Award voor onderscheidende bedrijfsvoering op het gebied van scheepsinnovatie en sociale organisatorische- en milieukundige innovatie binnen de zeescheepvaart.
  • De Maritime Designer Award voor jonge maritieme ontwerpers met een vernieuwende aanpak.

Het gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritime Awards Gala. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine, Nederland Maritiem Land en het NISS vertegenwoordigd. Het Maritime Awards Gala 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: Damen Shipyards Group, Europort, NNPC en Wärtsilä Netherlands.