Megaklus voor Van Oord en Boskalis

Van Oord heeft in joint venture met Boskalis een Letter of Intent (LOI) verkregen voor het uitvoeren van steenstortwerkzaamheden voor het project Nord Stream 2. De opdracht wordt toegekend door projectontwikkelaar Nord Stream 2 AG en is onderdeel van de aanleg van de geplande dubbele pijpleiding die over een lengte van 1.200 kilometer via de Baltische Zee gas zal gaan vervoeren van Rusland naar Europa.

Het contract heeft een waarde van circa 250 miljoen euro, waarin het aandeel van beide bedrijven50% bedraagt. De details van het contract worden naar verwachting in de komende weken uitgewerkt. Om de zeebodem te egaliseren en de pijpleidingen te beschermen moeten op bepaalde locaties langs het tracé van de gasleiding stenen worden gestort.

Het contract omvat tevens het betrekken van steen uit groeven in het Baltische gebied. Op het project worden in de periode 2018-2019 meerdere gespecialiseerde valpijpschepen ingezet.

In 2010 waren Van Oord en Boskalis ook betrokken bij het eerste Nord Stream project. Met succes installeerden Van Oord en Boskalis de aanlanding van de pijpleiding nabij Vyborg in Rusland.