Meivakantie vol techniek in Maritiem Museum Rotterdam

Alles over energiewinning op zee ontdek je in de Offshore Experience. De wind is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan? Ook in de museumhaven is volop technisch vernuft te vinden. Daar leren bezoekers alles over de werking van onze schepen en kranen. Astronaut André Kuipers is de virtuele gids in de familietentoonstelling Expeditie Knappe Koppen. Hij stelt bezoekers voor aan avontuurlijke wetenschappers op VOC-schepen én vertelt over onderzoek naar de uithoeken van het heelal. 

Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 te zien en te beleven in het Maritiem Museum en Museumhaven:

30 april en 3 mei: Ontwerp een solarboot
Nu de lentezon doorbreekt, kan je zo het water op met een bootje op zonne-energie. Hoe zou jouw solarboot er uitziet? Maak er in deze workshop eentje van “scrap”, tweedehands materialen die dankzij jou dan een nieuwe kans krijgen. Natuurlijk krijgt je solarboot ook een echte motor, die werkt op zonne-energie. Een piratenschip of juist een speedboot? Laat je fantasie de vrije loop! Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze workshop.

1 en 2 mei: Zelf aan het roer bij MARIN
Onderzoeksinstituut MARIN is twee dagen te gast. In hun scheepssimulator kom je er achter, hoe het is om aan het roer te staan van een sleepboot in de Rotterdamse haven. In de stuurhut met radar en kaarten sta jij zelf achter het stuurwiel. Ook kan je bekijken, hoe een reddingsboot het water induikt als medewerkers van een boorplatform zichzelf in veiligheid moeten brengen. Vrije val-reddingsboten zijn een belangrijke manier van evacuatie in de offshore-industrie. De boot met bemanning wordt dan van een platform tot wel veertig meter gelanceerd.

3 en 4 mei: Technobiel met proefjes en experimenten
Meer techniek? Kom proefjes doen of ontmoet het digitale aapje Bito in de Technobiel. Dit is een truck, die helemaal is ingericht als mobiele experimenteerruimte. De Technobiel is twee dagen te gast in onze museumhaven. Je leert hoe je vliegtuigjes laat vliegen met licht en lost een storing in een cv-ketel op door Augmented Reality (AR) te gebruiken. Let op: er is ruimte voor maximaal 20 kinderen in de Technobiel. Meld je aan op de lijst, die bij de kassabalie in het museum ligt.

 

Bekijk voor alle informatie op www.maritiemmuseum.nl