MHI Vestas en Defensie kiezen voor Den Helder Airport

MHI Vestas gaat vanuit Den Helder Airport het vervoer van personeel en kleine vracht laten faciliteren door DHSS voor het onderhoud van het offshore windpark Deutsche Bocht. Defensie en Den Helder Airport gaan ook meer aanspraak maken op de luchthavencapaciteit door de inzet van innovatieve drone-toepassingen door de Nederlandse marine, civiele operators en onderzoeksinstellingen.

Boarding op Den Helder Airport Foto pb DHA 25-4-2019
Boarding op Den Helder Airport Foto, Den Helder Airport.

Conny van den Hoff, directeur van Den Helder Airport: “Specialistisch personeel in de sector is schaars en daardoor duur. Je wilt vakspecialisten zo snel mogelijk op locatie hebben. Het gespecialiseerde personeel komt vanuit de hele wereld; via Schiphol en onze helikopterluchthaven zijn zij het snelst op locatie in de Deutsche Bucht.”

Er is voor Den Helder Airport gekozen vanwege de gespecialiseerde luchthaven met de gevestigde douane, marechaussee en afhandelingsbedrijven. En de strategische ligging ten opzichte van Schiphol.

Helikopter op Den Helder Airport Foto, Den Helder Airport.

Met het recent vastgestelde luchthavenbesluit kan het aantal civiele vliegbewegingen op Den Helder Airport groeien van 27.000 naar 29.000 per jaar en er is nog altijd ruimte voor het faciliteren van een lijndienst.

Activiteiten Defensie neemt toe

Ook neemt het aantal activiteiten bij Defensie toe. De luchthaven wordt in samenwerking met de marine en diverse marktpartijen het centrum voor innovatieve, maritieme drones. Daarnaast stationeert het Defensie Helikopter Commando 20 NH90 helikopters op Maritiem Vliegkamp de Kooy. Twaalf NH90 helikopters vervullen de maritieme gevechtstaak en 8 helikopters de amfibische transporttaak.