Minister-president Rutte houdt eerste Koning Willem I Lezing

Minister-president Rutte houdt donderdag 1 oktober 2015 de eerste Koning Willem I Lezing over ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, is bij deze lezing aanwezig.

De Koning Willem I lezing markeert de start van de inschrijving voor de tweejaarlijkse ondernemersprijzen van de Koning Willem I Stichting. Prof. Dr. K.H.W. Knot, President van De Nederlandsche Bank N.V. is voorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Met de ondernemersprijzen wil de stichting bekendheid geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. De Koning Willem I Prijs (categorie Grootbedrijf en categorie MKB) en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met steun van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In 2014 mochten Koninklijke FrieslandCampina N.V. (categorie Groot Bedrijf), KOTUG International B.V. (categorie MKB) en Coöperatie TexelEnergie U.A. (Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap) de prijzen in ontvangst nemen. In mei 2016 worden de prijzen wederom uitgereikt.

Na afloop van de lezing neemt Koningin Máxima deel aan het besloten winnaarsdiner. Overige aanwezigen bij dit diner zijn het bestuur, oud-winnaars, leden van de vakjury en leden van de Regionale Selectie Commissies.

Meer… Koning Willem I Prijs