Multinationals bundelen innovatiekracht met YES!Delft

YesDelft Building tomorrows leading firms1

Bird & Bird, Havenbedrijf Rotterdam, TBI, KPMG, PNO en Aramco Overseas omarmen startupklimaat

De technologische startups van YES!Delft weten als geen ander hoe innovatie in de groeiversnelling kan worden gezet. Dinsdagavond werd bekend dat internationaal advocatenkantoor Bird & Bird, PNO consultants, het Havenbedrijf Rotterdam en multinationals TBI Holdings, KPMG, en Aramco Overseas Company gaan samenwerken met YES!Delft. Met de nieuwe verbonden geven de organisaties vorm aan de ambitie om startups en grote bedrijven dichter bij elkaar te brengen en samen sneller te innoveren.

“YES!Delft is voor ons de ideale plek om te sparren en aan de slag te gaan met innovatieve ideeën”, zegt Piet-Jan Heijboer, bestuurslid van bouwtechnisch dienstverlener TBI. “De ondernemende cultuur in het pand van YES!Delft is aanstekelijk. De huidige markt vraagt om multidisciplinaire en innovatieve oplossingen die snel geïmplementeerd kunnen worden. Samenwerking met startups past daar uitstekend bij.”

In de afgelopen maanden heeft YES!Delft veel gesprekken gevoerd over nieuwe innovatiebehoeftes in het bedrijfsleven. “Bedrijven zijn op zoek naar snelle en open innovatiemodellen”, zegt Wouter de Bruijne, commercieel directeur van YES!Delft. “Startups weten als geen ander hoe die modellen werken. Grote bedrijven erkennen dat steeds vaker en zoeken daarom de samenwerking op.”

Als non-profitorganisatie kan YES!Delft hierin de cruciale verbindende rol spelen. “Na bijna tien jaar bouwen aan de leidende technische bedrijven van morgen hebben we alle kennis, netwerk en faciliteiten in huis om innovatie te versnellen en daarmee het bedrijfsleven te helpen innoveren”, aldus De Bruijne.

KPMG ziet de samenwerking met YES!Delft dan ook als een investering in de toekomst. “De startups van YES!Delft zijn voor ons en onze klanten een bron van innovatie”, zegt Edo Roos Lindgreen, hoofd innovatie bij KPMG. “We kunnen wederzijds profiteren van elkaars kennis en netwerk.”

YES!Delft heeft verschillende programma’s om startups, spin-offs en R&D teams van bedrijven te trainen in hun ‘ondernemers-skills’. Programma’s zoals het YES!Delft Launchlab, waarin binnen drie maanden een gevalideerd business model wordt gemaakt van een goed idee.

YES!Delft heeft bovendien een uitgebreid netwerk en veel ervaring met het samenbrengen van innovatieve mensen. Om deze reden zullen een aantal nieuwe partners, waaronder Aramco Overseas en TBI Holdings, YES!Delft benutten als platform om evenementen te organiseren. De TBI Innovatieprijs 2015 zal in intensieve samenwerking met YES!Delft worden toegekend. In partnerschap met Aramco Overseas organiseert YES!Delft begin 2015 daarnaast een evenement gericht op duurzame innovatie.

Port Innovation Lab
In samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam zal een nieuw ‘innovatielab’ worden opgezet. In het Port Innovation Lab zullen innovatieve ideeën die de haven slimmer, schoner en beter maken worden aangetrokken en tot succesvolle startup gevormd met de hulp van de programma’s van YES!Delft. “Een unieke manier om in sneltreinvaart te innoveren”, aldus de Bruijne.

Tegelijkertijd zoeken de bedrijven van YES!Delft aansluiting met de markt. Ze zoeken advies, financiering en partners voor bijvoorbeeld pilotprojecten. “Grote corporaties zijn onmisbaar voor onze startups, samenwerking is cruciaal voor deze jonge bedrijven om internationaal verder te kunnen groeien”, zegt de Bruijne.

Daarom zullen sommige partners, waaronder Bird & Bird en PNO Consultants ook een rol krijgen in het programma van YES!Delft. Bird & Bird is dan ook zeer verheugd met de samenwerking met YES!Delft: “Een team van jonge, getalenteerde advocaten zal de bedrijven adviseren”, zegt Pauline Vos, partner bij Bird & Bird. “Samenwerken met creatieve, jonge ondernemers is voor een internationaal en innovatief hightech advocatenkantoor een grote verrijking.”

Meer… YES!Delft