Mysterie in het Maritiem Museum Rotterdam

Mysterie-in-het-Maritiem-Museum-Fred-Ernst4

Detectives gezocht
Van 5 juli tot en met 31 augustus is het Maritiem Museum Rotterdam gehuld in mysterie. Families met kinderen zijn welkom om als echte Sherlock Holmes te speuren naar smokkelwaar in de kinder-doe-expo Professor Plons. Ze onderzoeken een diefstal aan boord van de schepen in de museumhaven én ontdekken met hulp van historische mysteryguests de waarheid over een geheimzinnige zeeman. Wie alle mysteries weet op te lossen komt met zijn hoofd als held op de ‘voorpagina van de krant’. Op woensdag 9 juli gaat de mysterieuze zomer van start met een groot familiefeest. In juli en augustus is het Maritiem Museum zeven dagen per week open.

Professor Plons speurt naar sporen
In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Nu er smokkelaars in de haven actief zijn, heeft de professor de hulp van de kinderen extra hard nodig. Verkleed als onderzoeker gaan ze met vergrootglas, blacklightzaklamp en spiegel op zoek naar sporen van verboden dieren en geheime codes. Daarnaast kunnen kinderen elke woensdag in juli en augustus luisteren naar een spannend avontuur van Professor Plons en zijn vrienden. Elke vrijdag knutselen ze een boek met dubbele bodem of schilderen ze geheime boodschappen.

Mysteryguests
De politie is op zoek naar de identiteit van een zeeman die is afgebeeld op een oud schilderij. De enige aanwijzing is een bericht in onbegrijpelijke seinvlaggen. De politie zit met de handen in het haar en roept de hulp in van museumbezoekers. Met een zaklamp speurt jong en ouder in donkere containers naar aanwijzingen. Historische mysteryguests, zoals Michiel de Ruyter en Neptunus, helpen een handje.

Diefstal in de museumhaven
Buiten in het naastgelegen Havenmuseum is een geldkistje gestolen. Weet de vuurtorenwachter hier meer van? Of kon de eigenaresse van de meer dan 100 jaar oude aak ‘het Annigje’ het geld goed gebruiken om haar doktersrekening te betalen? Families met kinderen kammen de museumhaven uit en klauteren aan boord van historische schepen om de dader in de kraag te vatten. Dit programma wordt aangeboden op woensdag, zaterdag en zondag.

Mysterieus feest op 9 juli
De mysterie zomer in het Maritiem Museum gaat van start met een mysterieus feest op woensdag 9 juli. Kinderen speuren tussen 12.00 en 16.00 uur naar gesmokkelde dieren en geheime codes in de haven van Professor Plons, zoeken naar aanwijzingen van een diefstal in de museumhaven en ontdekken met hulp van mysteryguests de identiteit van een zeeman. Ze kunnen luisteren naar een spannend avontuur van Professor Plons, een boek met dubbele bodem knutselen of meedoen aan een workshop van een échte douane-expert. Kinderen die lid zijn van Professor Plons Spetterclub mogen gratis naar binnen.

Meer… Maritiem Museum