Nederlandse Vereniging van Binnenhavens congres in Amsterdam

Het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) wordt dit jaar in de Amsterdamse haven gehouden. ‘Verbinden & Vernieuwen’ is het thema van het congres. De bezoekers krijgen op 7 oktober de mogelijkheid veel facetten van de haven te bezoeken. De NVB bestaat dit jaar 20 jaar.

Het congres is in het Pakhuis De Zwijger, een voormalig koelpakhuis aan de Piet Heinkade in het Oostelijk Havengebied te Amsterdam. De gasten krijgen daar inzicht in de Amsterdamse havenregio. De organisatoren, Havenbedrijf Amsterdam, het Bestuursplatform Noordzeekanaalgebied en de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, zullen tijdens het congres vernieuwingen in de haven belichten. Hoe ziet de toekomst van binnenvaart en logistiek er uit en hoe kunnen havens bijdragen aan de juiste verbindingen en vernieuwingen? Wat zijn de vernieuwingen in de Amsterdamse havenregio? Wat is de betekenis van de nieuwe zeesluis in IJmuiden voor het achterland?

Onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman zullen op een interactieve manier de meest actuele ontwikkelingen de revue passeren. Er zijn meerdere bedrijfsbezoeken mogelijk en er kan een rondvaart door het Amsterdamse havengebied worden gemaakt. De bijeenkomst wordt afgesloten met een vanwege het 20-jarig bestaan.

Nieuwe voorzitter voor 20-jarige NVB
Na acht jaar voorzitterschap zal Marijke van Haaren het stokje overdragen. De net gekozen nieuwe voorzitter van de NVB zal tijdens het lustrumcongres bekend gemaakt worden.