Nieuw Helideck en Free-Fall Lifeboat voor STC-SAIO

STC-SAIO (onderdeel van de STC-Group) is fors aan het uitbreiden. Eind maart is het nieuwe helicopter deck, met trainingsheli en Free-Fall lifeboat geinstalleerd in hun trainingscentrum.

Het heli-trainingsplatform met een gewicht van 28 ton en met een roestvrijstalen helikopter-module wat gebaseerd is op verschillende helikoptermodellen, kan ingezet worden voor verscheidende trainingsdoeleinden; variërend van HLO tot firefighting. Met het plaatsen van het heli-trainingsplatform  is de eerste stap gezet om STC-SAIO in 2011 te ontwikkelen tot de ‘Full Service Provider’ voor de Offshore en Maritieme Industrie van Nederland.

Het  heli-trainingsplatform is ontworpen door MBL-Holland in samenwerking met de STC-Group. Zij werden hierin ondersteund door VNV Techniek en Neddeck Marine. Deze bedrijven hebben ruime ervaring in de engineering en de bouw van trainingcentra voor de Offshore Industrie. Voor deze bedrijven was het een uitdaging om aan dit project, met de hoogste door STC-SAIO en de STC Group gestelde kwaliteitseisen, mee te werken. De oefensituaties moeten zowel realistisch zijn, als veilig voor cursist en instructeur. Dat betekent dat over alle details vooraf goed nagedacht moest worden.

 

Foto’s: STC