Nieuw trainingsschip ‘Zeus’ van RelyOn Nutec Amsterdam geopend

Op 19 september 2019 heeft RelyOn Nutec hun nieuwe trainingsschip ‘Zeus’ in de haven van Amsterdam officieel geopend. Met dit speciaal ontworpen trainingsschip kan de leverancier van veiligheidstrainingen een breed scala aan brand- en reddingsboot gerelateerde trainingen aanbieden aan de offshore, maritieme en windindustrie en publieke brandweerkorpsen. Deze nieuwe trainingsfaciliteit aan de NDSM-Pier.

Trainingsschip Zeus 19 sept 2019 Foto RelyOn Nutec
Trainingsschip ‘Zeus’. Foto, RelyOn Nutec.

Levensechte trainingsfaciliteiten

Het interieur van het schip bestaat uit een cabine, kombuis, opslagruimte en fuel treatment room. Het schip heeft een machinekamer verdeeld over twee niveaus. In het schip kunnen met verschillende soorten brandstof levensechte branden gesimuleerd worden onder gecontroleerde omstandigheden. Een conventionele en vrije val reddingsboot zijn bevestigd aan de buitenkant van het schip.

Dankzij de uitgebreide faciliteiten aan boord van het schip kan de complete ‘command & control’ keten getraind worden. De combinatie van brand- en reddingsbootfaciliteiten maken het mogelijk diverse scenario’s uit te voeren, inclusief het daadwerkelijk noodverlaten van het schip indien het incident niet onder controle te krijgen is. Op het schip kan ook worden getraind op het werken in en redden uit besloten ruimtes.

Aan boord van trainingsschip Zeus. Foto, RelyOn Nutec.