Nieuw zonnepanelenpark bij Delfzijls havengebied

  • binnenland

Groningen Seaports en Solarfields hebben op 8 november een contract getekend voor de bouw van een zonnepanelenpark bij Geefsweer, vlakbij Delfzijl. De voorbereidingen beginnen in december en de feitelijke aanleg van dit nieuwe zonnepark start in februari 2017. De locatie omvat 7 ha, goed voor ca. 28.000 zonnepanelen.

Het zonnepark gaat naar verwachting 7,3 MW per jaar aan elektriciteit produceren. Dat staat gelijk aan het energieverbruik van ruim 2.000 Nederlandse huishoudens. Deze investering van enkele miljoenen euro’s in groene energie past in de ambitie van Groningen Seaports als Energy Port. De investering is mede door de verleende SDE+ subsidie tot stand gekomen.

Met dit project wil Groningen Seaports een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de energieproductie. Duurzame energie past op verschillende vlakken bij de groene havenvisie (CO2 reductie, verduurzaming, vergroening chemiecluster, etc.) en de visies in de Eemsdelta en Provincie Groningen.

Voormalig slibdepot wordt zonnepanelenpark
Het park wordt op het voormalige slibdepot van Groningen Seaport gebouwd. Het ligt ten zuiden van Delfzijl langs de N362 tussen bedrijvenpark Fivelpoort en industriegebied Delfzijl. Het ligt ver van de bebouwde kom af.

Ook plannen voor een zonnedijk in Eemshaven
Solarfields en Groningen Seaports hebben ook vergevorderde plannen voor de aanleg van een zonnedijk in de Eemshaven. De start van de bouw hiervan is voorzien voor het 3e kwartaal van 2017. De subsidieaanvraag is ingediend.

 

 

 

Related news

List of related news articles