Nieuwe havenbrochure voor Leeuwarder watertoerist

Havenbrochure

Sinds Koninginnedag ligt de havenbrochure weer in de Prinsentuin. De brochure (sinds vorig jaar in een nieuw jasje) is al vele jaren een groot succes. Daarom is dit jaar gekozen voor een verdubbeling van de oplage.

Een paar jaar geleden is de havenbrochure ontwikkeld door Gemeente Leeuwarden en VVV Leeuwarden, om de bootgasten te voorzien van praktische informatie zoals brugtijden. De huidige brochure bevat daarnaast leuke uit tips, handige telefoonnummers en een plattegrond om niets te hoeven missen.

Leeuwarden is een bruisende stad. Je komt aan in de prachtige jachthaven de Prinsentuin en dat zet meteen de toon. Wanneer je door het stadspark richting de stad loopt kom je meteen in aanraking met de prachtige oude gebouwen, waarvan velen in het verleden onderdak hebben geboden aan de Nassaus.

De binnenstad biedt ruimte aan diverse musea, winkeltjes, terrassen, is trotse eigenaar van de ‘leukste winkelstraat van Nederland’ en is in de race voor Culturele Hoofdstad 2018. Dus alle reden om van boord te gaan en Leeuwarden te verkennen.

De havenmeester van de Prinsentuin is dagelijks aanwezig om de havenbrochure uit te delen aan nieuwe gasten. Tevens is de brochure af te halen in het havenkantoor.