Nieuwe lichtgewicht offshore accommodatie module onthuld

Op 17 oktober mocht het grote nieuws eindelijk verteld worden: Jacco van Eerde (CEO) heeft een nieuw bedrijf met de naam Titan Offshore Modules opgericht en een stalen offshore accommodatiemodule ontwikkeld, die  40% tot 50% lichter is dan conventionele modules, terwijl niemand had gedacht dat dit mogelijk zou zijn.

Van Eerde: “Onze accommodatiemodule kan eenvoudig worden gebruikt als tijdelijke accommodatie, bijvoorbeeld als onderhoudsmedewerkers tijdelijk geaccommodeerd moeten worden. Conventionele accommodaties zijn erg zwaar, minstens 15 ton, wat een probleem op kan leveren omdat de jackets dat extra gewicht niet aankunnen. Ons prototype is 33 ft en weegt 9,2 ton, inclusief het interieur. De accommodatie van 33 ft kan vier of acht mensen herbergen, maar we bieden ook modules van 15 ft, 20 ft en 40 ft. Ze kunnen gebruikt worden voor verschillende configuraties, bijvoorbeeld als slaapverblijf, kantoorruimte of recreatieruimte. De modules zijn compleet gecertificeerd door Lloyd’s Register voor zone 2. Het interieur is luxe, aangezien wij het belangrijk vinden dat offshore medewerkers zich er thuis voelen.”

De ontwikkeling is in maart 2012 gestart en in oktober werd het prototype afgerond. Van Eerde: “Wij hebben tijdens het ontwerpen een andere manier van denken toegepast, waardoor wij dit voor elkaar gekregen hebben.” Bij de bouw waren de toeleveranciers Hoogendoorn (interieur), Instalho (mechanische constructie), Kroes & Poortinga (ontwerpontwikkeling), Installatiebedrijf Hoko (piping en watersystemen), Oechies Elektrotechniek (elektra) en Windex (HVAC) betrokken. Folkert Dijksma, productcoordinator en CFO: “De grootste les, die wij hebben geleerd tijdens dit project is dat het onmogelijke toch mogelijk is. Je moet uitdagingen niet uit de weg gaan en blijven innoveren.” De module wordt tijdens de beurs Offshore Energy 2012 op 23 en 24 oktober in de Amsterdam RAI aan het grote publiek gepresenteerd.

Door Gail van den Hanenberg