North Sea offshore: Registreer je nu!

Op 6 juni 2019 vindt de lustrum editie van North Sea Offshore plaats in Den Helder. Met een uitdagend en interactief programma gericht op de Noordzee van morgen belooft het een mooie dag te worden.

Den Helder Airport NSO Foto NSO
Bezoek aan Den Helder Airport.

“Kijkje in de keuken”

Tijdens het ochtendprogramma openen partners en stakeholders van NSO hun deuren om de gasten kennis te laten maken met iets dat nog niet eerder gebeurd is. Marine onderhoudsbedrijf (Dienst Materiële Instandhouding), Kustwacht, Den Helder Airport in samenwerking met DHSS en CHC en Energy & Health Campus (ECN) geven bezoekers een uniek kijkje in de keuken. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een netwerklunch in de Kampanje waar natuurlijk iedereen welkom is. Daarna volgt het middagprogramma in de plenaire zaal van de Kampanje.

Tijdens middagprogramma in Theater deKampanje.

Middagprogramma:
“De offshore van morgen”

Gedurende het middagprogramma delen experts hun inzichten over ‘’De offshore van morgen’’. Zo vertelt Maarten van IJcken, NAM, hoe zij hun bedrijfsvoering aan het aanpassen zijn van de oude fossiele energie naar de nieuwe duurzame energie. Richard Brakenhoff, RaboResearch Rabobank, deelt zijn visie op het verwachte herstel van de olie- & gasproductie in de Noordzee en de vooruitzichten voor de decommissioning markt op de Noordzee. Lex de Groot, Neptune Energy, weet wat er speelt en waar de sector zich naar toe beweegt. Hij presenteert zijn visie op de toekomst van de olie- en gassector. Als het gaat over duurzame energie op zee, staat windenergie op het moment op kop.

Maar kan de Noordzee nog op andere manieren een energieopwekker zijn? Hoe staat het met de manieren die gebruik maken van de zon, getijden, de temperatuur van het zeewater of osmotische energie? En is daar wel ruimte voor op onze drukke zee? Bram du Saar, Ministerie Infrastructuur en Waterstaat en Sjaco Pas van het Kustwachtcentrum bieden inzicht. Het middagprogramma wordt vakkundig begeleid door energie expert Remco de Boer. Na afloop staat alle delegates een heerlijk hapje en drankje te wachten om uitgebreid met elkaar verder te discussiëren en te netwerken. Meld je nu aan!

Over North Sea Offshore

North Sea Offshore wordt ondersteund en gedragen door North Sea Energy Gateway (NSEG). NSEG is het offshore service- en logistiek centrum van de Centrale en Zuidelijke Noordzee in Nederland. Den Helder is al 40 jaar een gevestigde hub voor de olie- en gasindustrie. 99 procent van alle platforms in dit deel van de Noordzee wordt onderhouden via Den Helder. Den Helder heeft niet alleen de haven en het vliegveld met de kortste vaar- en vliegtijden naar het grootste aantal platforms, ook vormt North Sea Energy Gateway de kern van een uitgebreid supply chain-netwerk met meer dan 200 bedrijven.

NSO wordt georganiseerd in opdracht van de partners van North Sea Energy Gateway; Port of Den Helder, Den Helder Airport, HSV en Ontwikkelingsbedrijf NHN. Uitvoerend producent is Navingo B.V., tevens organisator van Offshore Energy Exhibition & Conference, op 7,8 en 9 oktober in de RAI Amsterdam.