Offshore Energy 2011; het aftellen is begonnen

  • binnenland

Nog precies een week te gaan en de 4e editie van Offshore Energy gaat van start; dit jaar voor het eerst in de RAI en groter dan ooit. Op 11 en 12 oktober exposeren 300 exposanten in de 8000 m² grote hal 8 van de Amsterdam RAI. Naar verwachting zullen 5000 mensen de beurs bezoeken (gratis toegang). Parallel aan de beurs is er een uitgebreid conferentieprogramma, met een indrukwekkende lijst van sprekers uit de industrie. De 4e editie van Offshore Energy belooft wederom de ontmoetingsplaats voor de (internationale) offshore sector in Nederland te worden.

De verkoop van stands op de beurs verliep snel. Ten opzicht van de vorige editie is er een duidelijke groei te zien (231 exposanten in 2010). Ook zijn er grotere stands afgenomen dan voorgaande jaren. Onder de exposanten bevinden zich internationaal opererende bedrijven als Saudi Aramco, NAM, Fugro en Damen Shipyards Group. Ook namen als SPIE, Siemens, Dockwise, MTU, Heinen & Hopman Engineering, het Den Helder Paviljoen, DNV en Huisman hebben hun stand geboekt.

Sprekerslijst conferentieprogramma compleet
Het conferentieprogramma biedt dit jaar drie volwaardige conferenties van ieder een dagdeel, waardoor deelname gemakkelijk te combineren is met een bezoek aan de beurs. De Global Energy Outlook conferentie, met bijdragen van o.a. Ruud Zoon van GDF Suez, bespreekt de grote trends en vraag- en aanbodontwikkelingen in de mondiale olie- en gasmarkt. In de Deepwater Gas conferentie staan oplossingen om steeds dieper en verder weggelegen gasbronnen te ontwikkelen centraal en de rol die de Nederlandse offshore industrie hierin speelt. Sprekers zijn o.a. René van Vliet, voormalig Vice President Global LNG van Shell en André Steenhuis, Manager Innovations bij Allseas Engineering. De Upstream Innovation conference gaat over de nieuwste strategieën van operators (Chevron, NAM) en technologieën van offshore bedrijven (Jumbo, Heerema Fabrication Group) om alle potentieel op de Noordzee tot ontwikkeling te brengen. Naast deze conferenties zijn er ook een vijftal korte sessies van ieder een uur over onder andere Offshore Wind, Heavy Lift en Wave & Tidal Energy. Inschrijving voor het conferentie programma is ook ter plekke mogelijk.

Platform voor de toekomst
Op 11 en 12 oktober zal Amsterdam voor twee dagen het middelpunt zijn van de offshore sector. Offshore Energy vormt hét platform voor bedrijven om hun activiteiten te presenteren, te netwerken, kennis uit te wisselen en gezamenlijke uitdagingen te bespreken.

Meer informatie over Offshore Energy, registratie en het conferentie programma is te vinden op www.offshore-energy-biz.

Related news

List of related news articles