Offshore Energy 2019: een transitie zichtbaar op de beursvloer

Een transitie is geen revolutie maar een verandering die geleidelijk gaat. Zo ook bij de energietransitie. De duurzame energie die nu op de Noordzee gewonnen wordt is het resultaat van decennia van onderzoek, uitgevoerd door pioniers die geloofden dat het ook anders kon. Een transitie betekent ook dat er een nieuwe koers wordt uitgezet zonder de oude meteen af te schrijven. Daarom zullen fossiele brandstoffen nog wel even tot de energiemix blijven behoren.

Wie de afgelopen jaren op de beursvloer van Offshore Energy heeft rondgelopen, heeft de energietransitie voor zich zien voltrekken. Bij de eerste editie van Offshore Energy twaalf jaar geleden richtte nog maar een klein gedeelte zich op duurzame energie. Dat is nu wel anders. Vooraanstaande partijen die zich bezighouden met hernieuwbare energie zijn prominent aanwezig op de beurs.

Cruciaal

Tijdens de conferentie bespreken offshore energy professionals en experts uit de sector de laatste trends. Innovatieve technologie is cruciaal in het behalen van klimaatdoelstellingen en daarom staan onderwerpen als opslag, digitalisering en elektrificatie ter bevordering van de energietransitie tijdens het programma centraal. Bezoekers kunnen deelnemen aan zes technische sessies, Offshore Wind Conference en Marine Energy Event.

De Offshore Energy Opening Gala Dinner & Awards Show zullen voor de derde keer de beursvloer openen op 7 oktober. Tijdens dit evenement worden drie awards, Best Innovation Award, Best Public Outreach en Young Engineer Award, uitgereikt. Genomineerden worden in de zomer van 2019 bekend gemaakt.

De plek voor energie transitie

Daarnaast kunnen de bedrijven die zich bezig houden met duurzame energie leren van de gas en oliesector die tientallen jaren ervaring hebben met werken op zee. Ook de toeleveranciers en de uitvoerende maritieme partijen zijn op Offshore Energy aanwezig. De kracht van de beurs zit in het samenbrengen van alle verschillende partijen offshore olie en gas, marine energy en offshore wind. Alleen als we als industrie samenwerken, kunnen we er voor zorgen dat de energietransitie werkelijkheid wordt. Elkaar kunnen vinden en het starten van een dialoog is hierin onmisbaar. Daarmee Offshore Energy ook. Het thema voor deze editie is ‘Home of Energy Transition’. Na twaalf jaar kunnen wij zeker stellen dat wij de plek zijn waar de energietransitie een thuis heeft.

Meer informatie over Offshore Energy via www.offshore-energy.biz.