Offshore Energy: Home of Energy Transition

Een transitie is geen revolutie, maar een verandering die geleidelijk plaatsvindt. Een koers die wordt uitgezet, zonder de oude meteen af te schrijven. Zo ook bij de energietransitie. Het gaat om de overgang van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen. En natuurlijk staan de bedrijven en mensen die deze transitie vormgeven hier in centraal. Tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference 2019 op 7, 8 en 9 oktober in RAI Amsterdam presenteren deze bedrijven zich en laten ons de toekomst van energie zien. Nieuwsgierig? Wij doken in het programma en hebben de hoogte punten voor je op een rijtje gezet.

Offshore Energy Exhibition & Conference
View on Vimeo.
Bekijk de Aftermovie van Offshore Energy 2019

Offshore Energy Exhibition & Conference

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europa’s toonaangevende beurs en conferentie gericht op de gehele offshore energie sector. Van olie en gas, nog steeds een essentieel onderdeel van onze energiemix, tot hernieuwbare energie zoals offshore wind en marine energie. Tijdens de eerste editie van OEEC twaalf jaar geleden vormden offshore wind en marine energie maar een klein onderdeel van de beursvloer. Anno 2019 is hernieuwbare energie zeker niet meer de vreemde eend in de bijt. Het is een volwassen sector en dat zie je terug in het hele programma.

Verbindende factor

Naast elkaar of met elkaar. Olie, gas, offshore wind en marine energie gaan allemaal hun rol spelen in de toekomst van energie. OEEC verbindt de verschillende industrieën en is daarmee Home of Energy Transition. De mix tussen de olie- en gassector en de bedrijven die zich focussen op hernieuwbare energie, maakt OEEC uniek. Het driedaagse evenement omvat een uitgebreide beursvloer op 8 en 9 oktober 2019. Onder andere Huisman, Van Oord, DEME Offshore, Boskalis en nog rond de 500 andere bedrijven uit de gehele supply chain presenteren hun producten en diensten.

“OLIE, GAS, OFFSHORE WIND EN MARINE ENERGIE GAAN ALLEMAAL HUN ROL SPELEN”

Beleving, interactiviteit, innovatie en netwerken

Dit jaar heeft OEEC een nieuw onderdeel: Energy Plaza. Een complete hal vol belevingen, interactiviteit, innovatie en netwerken, het ware gezicht van het thema ‘Home of Energy Transition’. Energy Plaza combineert innovatieve concepten als Offshore Energy Conference, Experience Zone, Startup Zone, The Stage en het Navingo ontmoetingspunt. Het is dé plek om andere young professionals, zakelijke relaties en inkomende handelsmissies te ontmoeten.

Offshore Energy Exhibition & Conference

Startup Zone
Voor een slimme energietransitie heeft de industrie innovatie en frisse ideeën nodig. De Startup Zone op OEEC biedt innovatieve en ontwrichtende startups de mogelijkheid om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen.

The Stage
Op The Stage zullen verschillende presentaties van 20 à 25 minuten plaats vinden. Het is een mix van sessies over de energietransitie, innovaties, sector overschrijdende inspiratie en bedrijfspresentaties. Op dinsdagmiddag vindt hier ook de borrel van Young IRO plaats.

Matchmachking Area & Experience Zone
In het Matchmaking-gebied wordt het Offshore Energy Matchmaking-programma georganiseerd. In deze oer-Hollandse kas vinden 1-op-1 vergaderingen en ronde tafelsessies plaats. De Experience Zone draait zoals de naam al doet vermoeden op interactieve belevingen. Laat je zintuigen je leiden door de energietransitie.

Daarnaast vindt er verspreid over 7, 8 en 9 oktober een uitgebreide conferentie plaats die belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Offshore Energy Conference

Offshore Energy Conference

De Offshore Energy Conference begint met de International Energy Outlook. Deze sessie zet direct de toon voor de hele conferentie. Experts delen hun visie op de motieven, trends en perspectieven van een energiesysteem in transitie. Olie, gas, offshore wind en marine energie. Ze gaan allemaal hun rol spelen in de toekomst van energie. Andere onderwerpen die tijdens deze conferentie worden besproken zijn Future Offshore Energy Systems, The Energy Transition, Digitalization en Cross Industry Game Changing Technologies.

Offshore Wind Conference

Hoe speelt offshore wind een rol in de energietransitie? Dat is de belangrijkste focus van de verschillende sessies tijdens de Offshore Wind Conference. Meer dan ooit toont offshore wind vandaag de dag wereldwijd mogelijkheden. Daarmee zal de industrie een belangrijke rol spelen in de energietransitie. De sessies geven een vooruitblik op lopende zaken en richten zich op onderwerpen als wereldwijde samenwerkingen, een betrouwbare financiële positie, uitgebreide netaansluitingen en sector overschrijdende cohesie op het gebied van onder ander waterstof. De tiende editie van de Offshore Wind Conference vindt op 7 en 8 oktober plaats.

Marine Energy Event

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met de Dutch Energy from Water Association (EWA) en Dutch Marine Energy Centre (DMEC). De sessie gaat in op hoe Europa zich positioneert om de energietransitie te leiden en laat zien hoe marine energie oplossingen succesvolle exportproducten kunnen zijn. Marine Energy Event is op woensdag 9 oktober.