Offshore wind paviljoen onmisbaar op MOCE

Voor het eerst is er op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op 19 april een paviljoen volledig gericht op offshore wind. Belangrijk, want we bevinden ons midden in de energietransitie waarin offshore wind onmisbaar is. Om de benodigde windparken te kunnen bouwen zijn veel mensen nodig. Logisch dus dat opleidingen en bedrijven zoeken naar studenten.

De backbone van energievoorziening
“Offshore wind wordt in de nabije toekomst de backbone van de energievoorziening”, vertelt John Baken van TKI Wind op Zee. CAREER, een initiatief door TKI Wind op Zee en NWEA, richt  zich op alles wat met opleiding op het gebied van windenergie te maken heeft en is de initiatiefnemer van het offshore wind paviljoen op MOCE.

“Wind op zee wordt onmisbaar. Het wordt steeds goedkoper en door het relatief ondiepe water en het windklimaat liggen er op de Noordzee veel kansen voor offshore wind”, gaat Baken verder.  “Om deze kansen te benutten met een maximale bijdrage aan de Nederlandse economie, zijn er in 2020 7.000 extra professionals nodig en in 2030 ligt dit extra aantal banen zelfs op 18.000.”

Samen met opleidingen bezoekers enthousiasmeren
Echter gaan we dit volgens Baken niet halen als we niet snel in actie komen. De instroom van studenten in de techniek is op dit moment veel te laag om aan de toekomstvraag te voorzien. Baken: “Wat wij zien is dat wind op zee nog redelijk onbekend is en als het al bekend is, is het imago niet heel goed. Daarom willen wij op MOCE bezoekers enthousiasmeren voor deze innovatieve industrie. Dit doen we op het paviljoen met verschillende offshore windopleidingen, zoals Consortium My Tec Wind, Da Vinci College, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hogeschool Inholland, Hogeschool Zeeland, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, ROC Mondriaan, Techniek College en ROC Noorderpoort.”

“Een mooie toevoeging aan MOCE”, vindt ook de organisatie achter het career event. “Renewables worden steeds belangrijker in de industrie en daar geven we samen met CAREER gehoor aan. Daarnaast wordt met dit paviljoen de gehele maritieme, offshore en energie industrie vertegenwoordigd op 19 april.”

Bedrijfspresentatie tijdens MOCE
Daarnaast wil CAREER bezoekers ook uitnodigen voor hun bedrijfspresentatie tijdens MOCE, waar zij nogmaals het belang van offshore wind en de behoefte aan goede technici en mensen die logistieke kwaliteiten hebben, te benadrukken. “We staan nog maar aan het begin, maar dit is het power house van de toekomst waar je bij wil zijn.”

Benieuwd naar het offshore wind paviljoen of wil je de bedrijfspresentatie bijwonen? Registreer je voor MOCE2017 op 19 april via www.MOCE.biz.