Open dag Flevokust Haven op 2 september

Op 2 september van 10:00 tot 16:00 uur is de Flevokust Haven in Lelystad open voor publiek. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe binnenhaven. Er worden rondleidingen gegeven, er is een informatiemarkt en er zijn activiteiten voor kinderen. Deze open dag wordt georganiseerd door de aannemer Gebr. van der Lee samen met provincie Flevoland.

Tijdens de rondleiding vertelt de aannemer over de aanleg van de kade, de bouw van de golfbreker en het verlagen van de dijk. Op de informatiemarkt vertellen Provincie Flevoland, gemeente Lelystad, aannemer Gebr. van der Lee en exploitant CTU het verhaal van Flevokust Haven: van plan tot een werkende haven in 2018. Gebiedspartner Rijkswaterstaat biedt informatie over verschillende projecten die zij in het gebied uitvoeren, zoals de versterking van de Houtribdijk en de Marker Wadden. Waterschap Zuiderzeeland is als betrokken partij ook present.

Kinderen kunnen schatgraven en zandkastelen bouwen 
Op het bouwterrein kunnen kinderen schatgraven en zandkastelen bouwen, gevonden schatten mogen de kinderen zelf houden. Er is een springkussen, een ballonnen-artiest en de kinderen kunnen een weginspecteurswagen bouwen van een bouwpakketje (op is op)

Locatie
Flevokust Haven ligt aan de IJsselmeerdijk 85 in Lelystad, op zo’n 800 meter van de Maxima-centrale. In september wordt gewerkt aan de dijkverlaging, waardoor de IJsselmeerdijk beschikbaar is als parkeergelegenheid (en is afgesloten voor doorgaand verkeer). Vanaf hier kunt u te voet de kade bereiken, waar de activiteiten plaatsvinden. Een gedeelte van het bouwterrein is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn en stevig schoeisel is aan te raden. De informatiemarkt is wel toegankelijk voor iedereen, vanwege de aanleg van vlonders.

Voor bezoekers uit Almere en de Randstad: Rijkswaterstaat heeft werkzaamheden gepland op 2 september. Hierdoor is de A6 in beide richtingen afgesloten tussen Almere Stedenwijk en knooppunt Almere. Verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A1. Het lokale verkeer kan gebruikmaken van de Hogering en Buitenring.

De bouw van Flevokust Haven in volle gang, eind 2017 is de haven operationeel
Het afgelopen jaar is volop gebouwd aan de kade van Flevokust Haven. De damwanden zijn geslagen, de bouwkuip is gevuld met zand en het zettingsproces is gerealiseerd. De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van het industrieterrein. Er wordt volop gewerkt aan de realisatie van de golfbreker, de dijkverlaging en de weg naar de kade. Eind 2017 is Flevokust Haven operationeel, de haven is volledig gereed in de loop van 2018. Kijk voor meer informatie op www.flevokusthaven.nl.