Open Dag KM Yachtbuilders – Stap aan boord van een aluminium zeiljacht!

Bestewind50_Kooi Aap SailingZaterdag 19 april zet KM Yachtbuilders, bouwer van aluminium custom-built zeiljachten, haar werf deuren weer open. Van 10 tot 16 uur is iedereen welkom in Makkum om kennis te maken met de werf en haar werk: binnen staan diverse jachten in aanbouw (ca. 7 stuks), buiten in het water meerdere reeds opgeleverde schepen (ca. 17 stuks), en twee lezingen van Jimmy Cornell.

Lezingen van een ‘living legend’
Jimmy Cornell is drie keer rond de wereld gezeild, is oprichter van meerdere zeil regatta’s zoals de bekende Atlantic Rally for Cruisers (ARC) en heeft honderden lezingen gegeven. Ook heeft hij verschillende boeken geschreven over zeilen, het plannen, mooie bestemmingen en het lang aan boord verblijven. Tijdens de Open Dag zal hij ook vertellen over de voordelen van een aluminium jacht voor lange reizen in koude gebieden.
Zijn lezingen zullen gehouden worden om 11:30 en 13:30 uur. Daarvoor en daarna is hij te vinden in zijn ‘Cornell Corner’, waar hij informatie zal geven over zijn reizen, boeken en de regatta’s welke hij organiseert.

Van 45 tot 73 voet
Eeuwe Kooi, directeur en eigenaar K&M: “De aanwezige schepen geven een goed beeld van wat wij als werf doen. Niet alleen de aluminium Bestevaer en Stadtship schepen, maar ook bijvoorbeeld de Bestewind 50, het polyster zusje van de Bestevaer, is een schip dat wij bouwen.  “Wanneer is onze Open Dag interessant voor u? Als u van plan bent om een zeiljacht op maat te laten bouwen. Als u interesse heeft in aluminium custom en polyester semi-custom jachten. Maar ook als u “gewoon” zeilliefhebber bent.”

“Natuurlijk kunt u ons ook op een andere dag bezoeken, maar tijdens de Open Dag kunt u veel jachten tegelijkertijd bezichtigen. Elk jaar meren eigenaren van een KM jacht aan in Makkum. Jachten, die normaal gesproken fraaie tochten aan het zeilen zijn. Met zo veel schepen naast elkaar, kunt u goed zien, hoe elke eigenaar zijn eigen keuzes heeft gemaakt. En dat is het mooie van custom bouwen, elke eigenaar heeft zijn eigen wensen die hij in de serie bouw jachten vaak niet kan vinden”, legt Eeuwe uit.

Refits
Zoekt u een werf voor een refit of onderhoudsklus? Hiervoor kunt u bij zusterbedrijf KM Yachtservices terecht. Er is een standje ingericht met info hierover, en er staan een aantal schepen als ‘show-case’ ter bezichtiging.
Vijf van de aanwezige schepen zijn ook nog te koop. Te weten, de Bestewind 50 ‘Kooi Aap’, Bestewind ‘Abel T.’, Bestevaer 53ST ‘Zeerover’, Bestevaer 50S ‘Everdina Maria’ en de Koopmans Concord 45 ‘Shaula’.

Overige activiteiten
Naast de schepen in aanbouw en de schepen welke buiten liggen heeft KM nog meer georganiseerd om de bezoekers te vermaken. Er zijn verschillende leveranciers zoals Mast Jachtschilders, Pantaenius, Yanmar, Esthec, Cuno, OnDeck, Asa Boot Electro en Holland Nautic die hun producten presenteren en tentoonstellen. Ook de organisatie van de Colin Archer Memorial Race is aanwezig. Deze race van Lauwersoog naar Larvik (Noorwegen) wordt door KM gesponsord, en er doen zelfs 7 KM schepen aan mee.

Mocht u dorst of trek krijgen dan is er ook de mogelijkheid om iets verfrissends te halen bij ESB Catering. Het strand van Makkum is vlakbij voor vermaak met het gezin als u eenmaal bent uitgekeken op de werf, en in het dorp zijn leuke winkeltjes en horeca te vinden.

Het is niet nodig om u aan te melden voor deze Open Dag, iedereen is welkom.

Meer… KM Yachtbuilders