Open Dag Race of the Classics 2008

De Race of the Classics is een zeilevenement met klassieke zeezeilschepen die jaarlijks vanaf de Veerhaven naar Oostende zeilen, van Oostende naar Engeland om vervolgens via IJmuiden te finishen in Amsterdam.

In april wordt dit jaar voor de 20ste maal de studenteneditie gehouden waaraan studenten van
verschillende hogescholen en universiteiten in Nederland deelnemen. In oktober wordt sinds 2 jaar
de Young Professionals editie gegeven waaraan teams van diverse (internationale) bedrijven deelnemen.

Dit jaar zullen er 472 studenten en ongeveer 100 schippers en maten verdeeld over 20 klassieke zeezeilschepen deelnemen aan de “Rees”. Op de zondag voorafgaand aan de “Rees” organiseert de organisatie van de Race of the Classics een Open Dag. Op 13 april, tussen 11.00 en 17.00 zullen er op de schepen, steigers en de kade rondom de Veerhaven verschillende activiteiten plaatsvinden.

Tijdens de Open Dag proberen wij een breed publiek te bereiken om hen kennis te laten maken
met de Veerhaven en de klassieke zeezeilvaart. Door middel van lokale- en landelijke media en een
aantrekkelijk programma zullen we zeilliefhebbers, dagjesmensen en studenten naar de Veerhaven
trekken. Zo zal er een zeilwedstrijd worden gehouden op de Maas in samenwerking met
zeilvereniging “de Maas”.

Daarnaast zullen de deelnemende schepen in de Veerhaven liggen wat een uniek zicht oplevert en bovendien worden mensen in de gelegenheid gesteld enkele van de schepen te bezichtigen. Op de kade zullen we een nautische markt houden waar lokale ondernemers hun producten en diensten kunnen promoten. Omdat we dit jaar ons lustrumjaar vieren, willen we een feestelijk tintje aan het geheel geven.
Daarom zal er op een podium een bandje spelen en zullen er op de kade eet- en drinkstandjes worden opgebouwd. Ook worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Bron: ROTC, 04-02-2008;