Overname Imtech Marine door Pon en Parcom afgerond

De overname van Imtech Marine door Pon Holdings en Parcom Capital is afgerond. Onlangs ging de Europese Commissie akkoord met de overname van de toonaangevende maritieme dienstverlener. Imtech Marine blijft zelfstandig opereren en gaat de komende periode verder gestalte geven aan zijn groeiambities.

René ten Brinke, CEO Imtech Marine: ‘Er breekt voor Imtech Marine een nieuwe periode aan nu het overnameproces is afgerond. We zetten de komende jaren in op de verdere versterking van onze vooraanstaande positie in de maritieme sector waarbij onze klanten, medewerkers en leveranciers centraal staan. Daar hoort ook een nieuwe naam bij, die we op 5 november wereldkundig maken tijdens de Europort-beurs.’

Imtech Marine is toonaangevend in de wereldwijde maritieme markt als full-service aanbieder en system integrator van innovatieve en energie efficiënte technologische oplossingen voor het hele schip. Het bedrijf heeft bijna 2500 medewerkers in dienst, van wie meer dan 900 werkzaam in Nederland. De ruim 85 vestigingen van Imtech Marine bevinden zich in 30 landen, dichtbij scheepsbouwcentra en langs de scheepvaartroutes.

Zowel Pon Holdings als Parcom Capital zijn al geruime tijd actief in de maritieme en offshore sector. Daarom zullen beide partijen naast de benodigde investeringen ook hun kennis en expertise aanwenden om de marktpositie van Imtech Marine verder te versterken. De aandeelhouders committeren zich voor de lange termijn aan Imtech Marine.