Parker breidt de Fluid Power en Process Control technologieën uit met de overname van Snap-tite Incorporated

Parker Hannifin, ‘s werelds marktleider van aandrijvings- en besturingstechnologieën heeft vandaag aangekondigd dat zij Snap-tite Incorporated uit Erie, Pennsylvania heeft overgenomen. Snap-tite is een fabrikant van innovatieve hoge druk hydraulische componenten voor de olie- en gas markt en andere industrieën.

Snap-tite heeft een jaar omzet van ongeveer $ 100 miljoen en biedt werk aan 500 mensen. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Amerika en één in Wexford, Ierland. Het overgenomen bedrijf zal worden geïntegreerd in Parker’s instrumentation en Fluid Connector groepen.

“Deze overname zal ons in staat stellen om onze leidende positie in hydraulische en procesbeheersingsmarkten uit te breiden” zegt John Greco, president van Parker’s instrumentatie groep. “Snap-tite heeft voornamelijk een sterke reputatie opgebouwd in de olie-en gas-en industriële hydraulische markten, welke strategisch zijn voor Parker. Door de overname van Snap-tite hebben we ons aanbod in hogedruk applicaties uitgebreid, waardoor we nu klanten een breder pakket aan oplossingen kunnen bieden voor het gehele spectrum van vacuüm en drukverbindingen. De overgenomen productlijnen helpen Parker ook een aantal belangrijke niche-product aan te vullen binnen onze hydraulische markten. Parker Hannifin is verheugd om de Snap-tite medewerkers te verwelkomen binnen de Parker familie. Parker is overtuigd dat de gebundelde krachten zullen zorgen voor een aantrekkelijk aanbod voor de klanten.”

John Clark, President en CEO van Snap-tite, zei: “Als een derde generatie familiebedrijf zijn wij trots op de prestaties van iedereen die betrokken is geweest in de ontwikkeling van Snap-tite van 1935 tot aan vandaag. Wij zijn blij om het beheer van dit erfgoed aan Parker te overhandigen en vertrouwen in de groeimogelijkheden die zullen worden gecreëerd in hun ondernemende bedrijfscultuur.”

Met een jaarlijkse omzet van meer dan 12 miljard dollar is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker heeft meer dan 61.000 medewerkers in 48 verschillende landen.

MeerParker